REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 m. kompanija „Apple“ pristatė savo pirmąjį 64 bitų mobilų procesorių A7. Jis jau naudojamas išmaniajame telefone „iPhone 5S“ ir planšetiniuose kompiuteriuose „iPad Air“ bei „iPad mini 2“. Būtent „Apple“ „privertė“ kitus gamintojus kurti 64 bitų procesorius, įsitikinę kompanijos „ABI Research“ analitikai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigusioje parodoje „Mobile World Congress 2014“ daugelis garsių gamintojų pristatė savo „SoC“ mikroschemas su 64 bitų instrukcijų palaikymu. Tarp tokių buvo industrijos gigantai „Intel“, „Qualcomm“, „MediaTek, , „Marvell“. Tačiau pirmieji „Android“ įrenginiai su 64 bitų platformomis bus išleisti tik 2014 m. antroje pusėje, kai debiutuos nauja „Android“ versija.

REKLAMA

Ekspertų iš „ABI Research“ prognozės rodo, jog šiemet bus išleista mažiausiai 182 mln. vienetų 64 bitų procesorių. Tik 20% iš jų bus įdiegta į „Android“ mobilius įrenginius, 80% atiteks „Apple“ produktams.

Iki 2018 m. „SoC“ mikroschemų su 64 bitų architektūra tiekimas padidės iki 1,12 mlrd. vienetų, tuomet jiems priklausys apie 55% visos mobilių procesorių rinkos. Šiuo atveju „Android“ įrenginiuose bus įdiegta 60% tokių procesorių, „Apple“ gaminiams teks 30%. „Windows Phone“ išmaniesiems telefonams teks mažiau nei 9% platformų su 64 bitų palaikymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų