REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitais metais mūsų laukia po du Saulės ir Mėnulio užtemimus, be to, bus galima stebėti ir 7 kometų bei 1 asteroido pasirodymą dangaus skliaute, pranešė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 15 dieną bus galima stebėti 78 minutes truksiantį pilną Mėnulio užtemimą, kuris geriausiai bus matomas Šiaurės ir Pietų Amerikoje. Europos ir Afrikos gyventojai jo nematys, kadangi užtemimas vyks dienos metu. Jį stebėti taip pat galės rytų Azijos gyventojai.

REKLAMA

Balandžio 29 d. įvyks 6 minutes truksiantis žiedinis Saulės užtemimas, kuris geriausiai bus matomas Indijos vandenyno regione, Australijoje ir Indonezijoje, sakoma pranešime.

Spalio 8 d. įvyks antrasis Mėnulio užtemimas, truksiantis apie valandą. Jį galės išvysti Ramiojo vandenyno regiono, Šiaurės bei Pietų Amerikos, rytų Azijos ir Australijos gyventojai. O spalio 23 d. Kanadoje, JAV ir rytinėje Rusijos dalyje bus matomas antrasis dalinis Saulės užtemimas.

Rusijos astronomai praneša, kad balandžio 9 dieną prie Žemės itin priartės Marsas, tad atsiras galimybė antžeminiais teleskopais padaryti kokybiškų jo paviršiaus nuotraukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų