• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos tik pasirodžius operacinei sistemai „Windows 8“ nešiojamųjų kompiuterių gamintojai gana drąsiai prognozavo, kad sparčiai populiarės sensoriniai jų gaminamų kompiuterių ekranai. Kokia situacija dabar, kai jau debiutavo ir „Windows 8.1“, galima spręsti iš kompanijos „DisplaySearch“ atlikto tyrimo.

REKLAMA
REKLAMA

2013 metais bus parduota 19,8 mln. nešiojamųjų kompiuterių su sensoriniais ekranais – tai yra apie 11% jų bendro kiekio. Šių metų pirmojo pusmečiai rezultatai rodo, kad „sensorinių“ nešiojamųjų kompiuterių lyderiai yra kompanijos ASUS (20 % asortimento), „Sony“ (17,6%), „Acer“ (9,2%), „Lenovo“ (7,4%), o penketuko pabaigoje atsidūrė kompanija „Hewlett-Packard“ (4,4%).

REKLAMA

Tiesa, leidinys „DigiTimes“ tvirtina, jog dvi pastarosios kompanijos gana aktyviai ėmė didinti sensorinių ekranų pirkimus jau šiame pusmetyje, o nauji nešiojamieji kompiuteriai pasirodys rinkoje 2013 ir 2014 metų sandūroje.

Kompanijos „DisplaySearch“ ekspertai mano, jog nešiojamųjų kompiuterių su sensoriniais ekranais dalis pasieks 40% tik 2017 metais. Iki tol jų populiarumui trukdys aukštesnė nei paprastą ekraną turinčių mobiliųjų kompiuterių kaina, taip pat problemos dėl naudojimo patogumo. Reikia pripažinti, kad sensorinė sąsaja išplis tuomet, kai išpopuliarės hibridiniai įrenginiai su prijungiamomis klaviatūromis, tuo tarpu klasikiniai nešiojamieji kompiuteriai vartotojų bus priimami daug sunkiau.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų