REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinančius 2010 metus Seimas paskelbė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio metais. Ketvirtadienį už tokį nutarimą vienbalsiai balsavo 50 Seimo narių.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas svarstė galimybę paskelbti 2010 metus taip pat ir Durbės bei Žalgirio pergalių metais.

REKLAMA

Tačiau pritarus Seimo Pirmininko pavaduotojo Česlovo Juršėno teikiamiems pasiūlymams, nutarta nutarimo projekto pavadinime išbraukti žodžius "Durbės ir Žalgirio pergalių".

Pasak projekto iniciatoriaus, netikslinga šiuo Seimo nutarimu 2010-uosius paskelbti ne tik Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio, bet ir Durbės ir Žalgirio pergalių metais dėl šių priežasčių: Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas yra konstitucinis ir išskirtinės reikšmės istorinis įvykis. 2008 m. spalio 6 d. buvo priimtas Seimo nutarimas "Dėl 2010 metų paskelbimo Žalgirio mūšio metais". Reikšminga sukaktis - 750 metų Durbės mūšio pergalei - Č. Juršėno nuomone, gali būti įprasminama kitais būdais nei suteikiant pavadinimą 2010 metams.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas nutarė paskelbti 2010 metus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio metais, atsižvelgdamas į tai, kad 2010 m. kovo 11 d. sukanka 20 metų, kai Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba priėmė Aktą "Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo". Taip pat tokiu būdu nutarta pažymėti šios istorinės datos reikšmę tiek Lietuvai, tiek visam pasauliui.

Seimas taip pat pasiūlė Vyriausybei iki 2009 m. gruodžio 1 d. parengti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio paminėjimo renginių planą ir numatyti finansavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų