REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus 19 metų nuo Šventojo Gralio paieškų filme "Indiana Džonsas ir paskutinis kryžiaus žygis" (Indiana Jones and the Last Crusade), Harrisonas Fordas (Harisonas Fordas) 2008 metų gegužę vėl sugrįš į kino ekranus kaip nuotykius patiriantis archeologas.

REKLAMA
REKLAMA

Prodiuseris George`as Lucasas (Džordžas Lukasas) ir režisierius Stevenas Spielbergas (Stivenas Spilbergas) pirmadienį patvirtino šio projekto detales, kai G.Lucasas žurnalistams prasitarė, jog Indiana Džonsas netrukus sugrįš.

REKLAMA

Po kelis metus trukusio scenarijaus tobulinimo, ketvirtosios Indianos Džonso nuotykių dalies filmavimas prasidės birželio mėnesį Jungtinėse Valstijose ir kitose passulio vietose. Tai bus dar vienas S.Spielbergo režisūrinis darbas.

"George`as, Harrisonas ir aš tikrai esame labai sujaudinti, - sakė S.Spielbergas. - Jaučiame, kad scenarijus buvo vertas tokio ilgo laukimo. Tikimės, kad jis suteiks viską, ko tikėjotės iš mūsų istorijos su Indiana Džonsu".

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime spaudai 64 metų H.Fordas rašė esąs pasirengęs filmuotis dar viename veiksmo kupiname filme. "Džiaugiuosi, kad sugrįšiu į kino pasaulį su senais draugais. Nežinau, ar kelnės dar bus geros, bet žinau, kad skrybėlė tikrai tiks", - teigė jis.

"Kurti šiuos filmus taip smagu. Tikiuosi sugrįžti į seną komandą ir pradėti naują kelionę", - pridūrė G.Lucasas.

Naujosios dalies pavadinimas ir scenarijaus linija kol kas laikomi paslaptyje.

Filmą prodiusuos "Lucasfilm Ltd", o išleis kino studija "Paramount Pictures", kuriai priklauso S.Spielbergo įkurta kompanija "DreamWorks".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Scenarijų, kuris galiausiai patenkino ir G.Lucasą, ir S.Spielbergą, parašė Davidas Koeppas (Deividas Kiopas), sukūręs scenarijus tokiems S.Spielbergo projektams kaip "Juros periodo parkas" (Jurassic Park) ir "Pasaulių karas" (War of the Worlds). Ankstesniam Franko Darabonto scenarijui nepritarė G.Lucasas ir jo buvo atsisakyta.

Nors S.Spielbergo atstovas spaudai pirmadienį sakė, kad aktorių atranka dar neprasidėjo, G.Lucasas ir H.Fordas teigė norį, kad naujojoje juostoje vaidintų Seanas Connery (Šonas Koneris), "Paskutiniame kryžiaus žygyje" atlikęs Indianos Džonso tėvo, profesoriaus Henrio Džonso vaidmenį.

REKLAMA

Kol kas taip pat neaišku, ar filmas bus filmuojamas skaitmeniniu būdu, kaip paskutiniai G.Lucaso "Žvaigždžių karų" (Star Wars) filmai, ar įrašomas į juostą, kurią labiau mėgsta S.Spielbergas.

Pirmasis šios serijos filmas - "Indiana Džonsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai (Raiders of the Lost Ark) - pasirodė 1981 metais. Po to sekė 1984 metų juosta "Indiana Džonsas ir lemties šventykla" (Indiana Jones and the Temple of Doom) bei "Paskutinis kryžiaus žygis", išleistas 1989 metais. Visa trilogija laimėjo septynis "Oskarus" ir visame pasaulyje surinko daugiau kaip 1,182 mlrd. dolerių (3 mlrd. litų).

REKLAMA

Filmo išleidimo data neskelbiama, bet paskutinių dviejų filmų premjeros įvyko prieš Atminties dieną, kuri minima paskutinį gegužės pirmadienį.

2008 metų gegužę taip pat turi pasirodyti kino studijos "Paramount Pictures" produktas "Geležinis žmogus" (Iron Man), "Walt Disney" juosta "Narnijos kronikos: Kaspijos princas" (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) ir "Warner Bros." filmas "Lenktynininkas" (Speed Racer).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų