REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusieji metai buvo kruviniausi žurnalistams - daugiau kaip 150 žiniasklaidos priemonių atstovų žuvo, eidami savo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai laiške Pasaulinės spaudos laisvės dienos, kuri minima gegužės 3-iąją, proga paskelbė UNESCO vadovas Koichiro Matsuura (Koičiras Macuura).

REKLAMA

"Tie, kurie rizikuoja savo gyvybe, kad pateiktų nepriklausomą ir patikimą informaciją, kelia mums susižavėjimą, jie pelno mūsų pagarbą ir paramą. Jie geriau už kitus supranta, kad informacijos priemonės svariu indėliu prisideda prie atskaitingumo, atkūrimo ir sutaikinimo procesų ", - sakoma laiške.

UNESCO vadovas pabrėžė, kad smurtas, saugumo garantijų žiniasklaidos atstovams nebuvimas kelia šiandien didžiausią grėsmę žodžio laisvei.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės turi padaryti galą nebaudžiamumui, kuriam įsivyravus daromi nusikaltimai žurnalistams, pažymėjo K.Matsuura.

Pavojingiausias žiniasklaidos priemonių atstovams "karštasis taškas" pasaulio žemėlapyje tebėra Irakas - vien pernai ten žuvo 69 žurnalistai, o nuo karinės operacijos pradžios 2003 metų balandį - daugiau kaip 170 žiniasklaidos priemonių atstovų, pažymima laiške.

Tarptautinio naujienų saugumo instituto vertinimu, per praėjusius dešimt metų Rusija užėmė antrąją vietą po Irako pagal nužudytų žurnalistų skaičių. Instituto duomenimis, per pastaruosius dešimt metų Irake žuvo 138 žiniasklaidos priemonių darbuotojai, Rusijoje - 88, o Kolumbijoje - 72.

Gegužės 3-iąją paskelbti Pasauline spaudos laisvės diena 1993 metų gruodį nusprendė Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų