REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų liepos 14-17 dienomis Palangoje vyksiančių jau vienuoliktųjų 1000 kilometrų automobilių žiedinių lenktynių metu vyks ir jau tradicinėmis tapusios televizijos bei pramogų pasaulio žvaigždžių varžytuvės.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį "Fun2Go Plytinės" kartodrome surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatyti tradicinių traukos lenktynių (drag) dalyviai.

REKLAMA

Šiemet "LNK-Fun2Go žvaigždžių lenktynėse" mielai sutiko dalyvauti ryškiausi televizijos ir pramogų pasaulio veidai - Živilė Vaškytė, Marius Jampolskis, Violeta ir Vilius Tarasovai, Giedrius Leškevičius, Rolandas Vilkončius, Natalija ir Deividas Zvonkai, Jolanta Paulauskienė, Vaidotas Valiukevičius-Milanno, Andrius Šedžius.

Lenktynių dalyviai varžysis klasikinėje ketvirčio mylios (401 m) distancijoje. Visi lenktynininkai vairuos vienodus, vienodo galingumo, "apautus" vienodomis padangomis naujus šeštosios kartos "Volkswagen Golf" automobilius, kurių ratus suka taupūs, tačiau elastingi vos 1,4 litro darbo tūrio turbokompresoriniai varikliai TSI. Šie automobiliai 100 km/val. greitį pasiekia per 9,5 sek., o nuo 80 iki 120 km/val. greitį toks automobilis, važiuodamas šeštąja pavara, išvysto per 12 sek. Vidutinės degalų sąnaudos - tik 6,2 litro.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart po spaudos konferencijos būsimųjų "Žvaigždžių lenktynių" dalyviai jėgas išmėgino kartodromo trasoje. Greičiausiai vieną trasos ratą pavyko įveikti J. Paulauskienei (48,767 sek.). 0,903 sek. ilgiau trasoje užtruko LNK laidos "Auksinė blykstė" vedėja Ž. Vaškytė, trečiąjį rezultatą pasiekė Seimo narys A. Šedžius, o už jo išsirikiavo V. Valiukevičius bei Natalija ir Deividas Zvonkai.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo pristatytos ir šiemet pirmą kartą rengiamos dar vienos 1000 km lenktynės, prasidėsiančios liepos 16-osios vakarą, o finišuosiančios prieš pagrindinių "Omnitel 1000 km lenktynių" startą šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tai bus unikalios ištvermės ir taupumo varžybos, kuriose varžysis tik du naujausi "Volkswagen Tiguan" automobiliai, - sakė šios markės automobilių importuotojo Baltijos šalims "Auto Group Baltic SE" rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovė Anda Budlevska. - Tai nereiškia, kad abu automobiliai tik riedės, o juos vairuojantys stengsis taupyti degalus ir mažiau teršti aplinką. Varžybiškumo elementas - labai svarbus ir būtent jis liks dėmesio centre, tačiau mums rūpi praktiškai įsitikinti ir įtikinti žiūrovus, ką gali duoti automobilių sportui naujausios technologijos ir kokią įtaką jos turi labiau saugant mus supančią aplinką, t. y. - išmetant kuo mažiau teršalų".

REKLAMA

Unikaliose lenktynėse varžysis du naujausi "Volkswagen Tiguan" automobiliai, kurių ratus suks po 140 AG pajėgumą išvystantys 2,0 litro darbo tūrio TDI varikliai. Vienas iš jų bus su plačiai pagarsėjusiomis "BlueMotion" technologijomis, už kurias "Volkswagen" gamintojai šiemet Niujorko (JAV) automobilių parodoje pelnė Pasaulio žaliojo automobilio apdovanojimą.

Į komandos, dalyvausiančios naujosiose lenktynėse, sudėtį įtraukti žinomas maratoninių kelionių mėgėjas Vitoldas Milius, 1000 km lenktynių patirties jau turintys sportininkai Rokas Knyva, Augustė Miliūtė, žinomas operos dainininkas, automobilių sporto entuziastas Kęstutis Alčiauskis ir kartingo meistras Almantas Sadauskas, kurie keisis rotacijos principu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų