REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis žmonių darbo metu retai randa laiko normaliems pietums. Tai gali lemti nuovargio jausmą ir negebėjimą susikaupti. Šią problemą išspręstų tinkami užkandžiai, rašo „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Užuot kramsnojus šokoladą ar sausainius, reikėtų rinktis tokius užkandžius, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sveiki bei sotūs. Dietologai ir mitybos specialistai sudarė tinkamiausių užkandžių darbe sąrašą.

REKLAMA

1. Bananai. Šie nebrangūs, skanūs ir sveiki vaisiai patenka į geriausių užkandžių sąrašo viršūnę. „Vaisius valgyti yra labai sveika, tačiau dažniausiai jie nesuteikia sotumo jausmo. O bananai yra labai maistingi ir gali būti alternatyva saldumynams“, – tvirtina mitybos specialistė Katharine Jenner.

Victoria Taylor, Britų širdies fondo dietologė (British Heart Foundation), priduria, kad bananuose yra daug vitaminų, mineralų ir skaidulų. „Be to, jie labai sveika širdžiai“, – teigia V. Taylor.

REKLAMA
REKLAMA

2. Nesūdyti riešutai. Teigiama, kad nesūdyti riešutai yra tinkamiausias maistas sėdint prie darbo stalo, nes jie gerai numalšina apetitą. „Proteinai virsta į amino rūgštis, kurios yra naudingos smegenims“, – sako gydytojas John Briffa.

„Riešutai yra labai naudingi, tačiau turi daug kalorijų, todėl nereikėtų jų valgyti per daug. Užtenka saujelės riešutų per dieną“, – perspėja K. Jenner.

3. Jogurtas. „Jogurte yra labai daug kalcio, kuris reikalingas stipriems kaulams ir dantims“, – tvirtina K. Jenner. Anot V. Taylor, sveika paskatinti jogurtą džiovintais vaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Daržovių šiaudeliai su humusu (avinžirnių tyre). Supjaustytos daržovės, valgomos kartu su padažu, gali būti labai maistingas ir skanus užkandis. K. Jenner pataria rinktis neriebų padažą: aštrų salsos padažą, avinžirnių humusą arba neriebų kreminį sūrį.

5. Avižiniai paplotėliai. Kaip tvirtina K. Jenner, maistas, pagamintas iš avižų ir rupių miltų, padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Avižiniai užkandžiai suteikia energijos, tačiau tam prireikia ilgesnio laiko.

6. Spragėsiai. „Spragėsiai yra labai sveikas užkandis, išskyrus tuos atvejus, kai jiems pagaminti naudojama daug aliejaus. Spragėsius geriau skaninti ne cukrumi ar druska, o paprika ar aitriųjų pipirų prieskoniais“, – siūlo dietologė V. Taylor.

REKLAMA

7. Bandelė su razinomis arba serbentais. Nekaloringos bandelės be uogienės įdaro, anot dietologės, yra taip pat geras užkandis. Tačiau sviestinių bandelių reikėtų vengti.

8. Džiovinti vaisiai. Mitybos specialistai ragina saldumynus pakeisti džiovintais vaisiais, tačiau gydytojas J. Briffa įspėja, kad džiovinti vaisiai gali pakelti cukraus lygį kraujyje.

9. Dubuo dribsnių. Dribsniai, užpilti šlakeliu pieno, gali būti puikus užkandis apetitui numalšinti. Mitybos specialistai pataria juos valgyti ne tik pusryčiams.

10. Juodasis šokoladas. „Aš rekomenduoju juodąjį šokoladą, nes jame nėra per daug cukraus ir jis nėra per daug skanus. Tai neleidžia žmonėms prarasti kontrolės ir suvalgyti per didelį jo kiekį“, – sako J. Briffa.

Detologė V. Taylor, komentuodama tinkamiausių užkandžių darbe sąrašą, pabrėžia, kad nesiūloma tais pačiais produktais maitintis kiekvieną dieną.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų