Šveicarijos bendrovė „Barry Callebaut“, viena iš šokolado gamybos pasaulinių lyderių, gavo Europos maisto saugos tarnybos (EMTS) sertifikatą, patvirtinantį, kad kakavos pupelėse esantys flavanoliai, kurio didžioji dalis paprastai yra pašalinama tradicinio šokolado gamybos proceso metu, stiprina kraujotaką.
Iš esmės tai reiškia, kad flavanoliai, esantys kakavos sudėtyje, veikia organizmą panašiai kaip vyrų lytinės disfunkcijos atvejais skiriama „Viagra“. Naujoji „Barry Callebaut“ paruošta šokolado gamybos technologija leidžia išsaugoti flavanolius.
Skelbiama, kad ši saldžioji alternatyva „Viagros“ tabletėms yra visiškai natūralus produktas. Be to, einant į pasimatymą pasiimta šokolado plytelė atrodys kur kas įprasčiau, nei vaistų pakuotė.
Pasak „Barry Callebaut“ atstovų, vyrų pasitikėjimą tam tikrais atvejais stiprinantis šokoladas prekyboje pasirodys jau artimiausiu metu.