Vaikai, kurių mamos nėštumo metu valgė daug riešutų, labiau rizikuoja susirgti astma, rašo „Guardian.co.uk“.
Atlikę tyrimus Utrechto universiteto (Olandija) mokslininkai aptiko, kad astmos simptomai kone du kartus dažniau kamuoja tuos vaikus, kurių mamos nėštumo metu kiekvieną dieną valgė riešutus ar jų produktus, pavyzdžiui, riešutų sviestą.
„Mūsų tyrimas parodė, kad dažna riešutų ir jų produktų vartojimas nėštumo metu didina pavojų susirgti astma ar turėti kitų kvėpavimo sutrikimų vaikams nuo vienerių iki aštuonerių metų. Gali būti, jog taip nutinka, nes riešutuose esantys alergenai dar gimtoje perduodami vaikui, dėl to didėja jų jautrumas“, – sako tyrimui vadovavusi Saskia Willers.
Tačiau mokslininkė teigia, kad visiškai riešutų atsisakyti taip pat nederėtų. „Moterys turėtų sveikai maitintis nėštumo metu ne tik dėl to, kad sumažintų riziką vaikui susirgti astma, tačiau ir bet kuria kita liga. O per dažnas vieno produkto vartojimas niekada nėra gerai“, – tikina S. Willers.