REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prekyboje debiutuoja „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“, o kartu su jai dienos šviesą pamatys firminė mokėjimų sistema „Apple Pay“. Pastaroji naudos NFC technologiją, dėl kurios trūkumo „Apple“ buvo pastaraisiais metais kritikuojama. „Apple Pay“ leis susieti išmanųjį telefoną su kreditine kortele ir greitai atlikti mokėjimus.

REKLAMA
REKLAMA

NFC ryšio technologija naudojama jau ne vienerius metus, tačiau taip ir netapo masiniu sprendimu. Daugelis tikėjosi, jog kai ji pasirodys „Apple“ išmaniuosiuose telefonuose, pasikeis vartotojų požiūris į NFC. Tiesa, populiarumas augs labai nuosaikiai.

REKLAMA

NFC plėtros stabdžiu gali tapti „Apple“ planai apriboti trečiųjų šalių programinės įrangos kūrėjų prieigą prie atitinkamo API, taigi NFC apsiribos tik naudojimu su mokėjimų sistema „Apple Pay“. Tikėtina, kad amerikiečių kompanija tikisi įsitikinti NFC patikimumu, ir tik vėliau išplėsti NFC naudojimo sferą savo mobilioje platformoje „iOS“.

Prieš metus „Apple lygiai taip pat pasielgė ir su pirštų atspaudų skeneriu „Touch ID“. Iš pradžių metus juo amerikiečių kompanija naudojosi vienintelė, o tai, ekspertų teigimu, leido pašalinti esminius technologijos trūkumus. Dabar su „iOS 8“ pasirodymu „Touch ID“ tampa prieinamas trečiosioms šalims, jį jau naudos „PayPal“ ir „1Password“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų