REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokuratūra pagaliau priėmė sprendimą dėl prieš ketverius su puse metų pradėto tyrimo, susijusio su projekto „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) viena dalimi, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kontrolė į teisėsaugininkus kreipėsi dėl to, kad projektui už daugiau nei pusę milijono litų buvo sukurta svetainė, tačiau ji neveikia iki šiol. O prokurorai... nenustatė lėšų švaistymo ir tyrimą nutraukė. Minėta interneto svetainė turėjo būti vienintelė, kurios tikslas - teikti informaciją apie atvykimą ir keliavimą Lietuvoje, kol veiks programa VEKS.

Ji turėjo gyvuoti net iki 2020-ųjų. Nors daugiau nei pusė milijono litų buvo sumokėti avansu, portalas neveikia iki šiol. Prokurorai aiškina lėšų švaistymo nenustatę. Valstybės kontrolė dar 2008-aisiais, atlikusi VEKS programos auditą, nustatė rimtų trūkumų ir dėl jų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Ši pradėjo kelis tyrimus, iš jų vieną - dėl interneto svetainės. Generalinė prokuratūra dėl kitų tyrimų sprendimo dar nėra priėmusi, tačiau žada tai padaryti iki gruodžio vidurio. „Prokurorai davė ženklą : taškykite valstybės pinigus“, konstatuoja  „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų