Šiemet ūkininkas tikisi tokio pat gausaus derliaus. Tiesa, gražuoliai persikai ir nektarinai noksta ne po atviru dangumi, o šiltnamyje.
Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
Vos į delną telpantys persikai noksta ne kažkur egzotinėje šalyje, o Sidabravo miestelyje, Radviliškio rajone.
„Pernai nuo jo priskynėm kokį 100 kilogramų tikrai. Visa giminė valgė, į du turgus vežėm ir pilna žemė buvo. Šiemet vėl jis stebina. Kur žiūri – didžiuliai vaisiai“, – sakė ūkininkas Ramūnas Valantinas.
Tiesa, šis persikas auga ne po atviru dangumi, o didžiuliame šiltnamyje. Pasak ūkininko, ten ir paslaptis.
„Kiek lauke sodindavom – 3 metai ir sunyksta. Ligos, jiems reikia sauso klimato“, – teigė R. Valantinas.
Šiltnamyje kekės svyra ir nuo nektarinų. Tiesa, jiems dar reikia daugiau laiko subręsti ir sunokti. Egzotinių vaisių oaze jaunas ūkininkas planuoja paversti visą 10 arų šiltnamį. O kol kas džiaugiasi po atviru dangumi sirpstančiomis kone 2 eurų dydžio šilauogėmis.
Šiame uogyne – 4000 krūmų. Vidutiniškai nuo krūmo ūkininkas planuoja skinti 2 kilogramus kokybiškų uogų. Aišku, kol uogos lauke, ramiai miegoti augintojas dar negali. Labiausiai vyras baiminasi ne dėl šias uogas mėgstančių sparnuočių, o gamtos išdaigų.
Pirmąsias uogas ūkininkas parduoda po 10 eurų už kilogramą. Esą įsibėgėjus sezonui uogos pigs ir turėtų kainuoti maždaug 5 eurus.
Straipsnis parengtas pagal TV3 žinių reportažą.
Visas TV3 Žinias žiūrėkite čia:































































































































































































































































