Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jau pasiruošėte Velykoms? Pyragai iškepti? Tikriausiai ir tradicinė Velykų boba? Jei ne – dar kuo puikiausiai galite spėti ją išsikepti. Kokia ta tikroji Velykų boba? Ogi skirtinguose Lietuvos kraštuose – kitokia.

Ar jau pasiruošėte Velykoms? Pyragai iškepti? Tikriausiai ir tradicinė Velykų boba? Jei ne – dar kuo puikiausiai galite spėti ją išsikepti. Kokia ta tikroji Velykų boba? Ogi skirtinguose Lietuvos kraštuose – kitokia.

REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai prisimenate dešimtoką Roką ir jo močiutę ponią Veroniką. Dabar jie šildo pieną, imasi mielių ir močiutės prižiūrimas šešiolikmetis trina jas su cukrumi. Taip, tai tie patys taujėniškiai, pas kuriuos lankėmės Kūčių išvakarėse ir anūkas su močiute kepė kūčiukus. Dabar jie jau ruošiasi lietuviškoms Velykoms. Anūkui maišant Velykų bobą, ponia Veronika jau tik retkarčiais jam pataria, prisimindama savo vaikystės Velykas.

REKLAMA
REKLAMA

„Bulkas kepdavom, pyragus vadinamus, duoną, sausainių tokių žvaigždučių kepdavom. Pas mus šeimoj paskenduolis - čia ta bulka tokia nepaprasta. Ją keldinsim šaltam vandeny. Ir kiekvieną, aš atsimenu nuo pat mažumės, močiutė kepdavo mums šeimoj tą bulką ir kiekvieną Velykų rytą aš jos visados labai laukdavau“, – pasakojo Veronika.

„Šitą pyragą tai pradėjau anksti su močiute kept dėl to, kad buvo nuo pat vaikystės Velykų šventė, buvo tas pyragas, tai čia buvo kaip per kiekvienas Velykas, man šventė mažam vaikui būdavo, tas pečiaus kūrimas. Anksčiau dar to pečiaus dažnai nekūrendavom, tai per Kalėdas kokius vėdarus kepdavom, o per Velykas jau visada būdavo šitas pyragas“, – kalbėjo Rokas.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų