REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį nuskambėjęs premjero Sauliaus Skvernelio apsisprendimas dalyvauti prezidento rinkimuose jo politinių konkurentų nenustebino, jų teigimu – premjeras jau ilgai ir sistemingai elgėsi tarsi ruoštųsi kandidatuoti. Vienintelis konkurentams kylantis klausimas – kaip tai atsilieps Vyriausybės darbui.

Ketvirtadienį nuskambėjęs premjero Sauliaus Skvernelio apsisprendimas dalyvauti prezidento rinkimuose jo politinių konkurentų nenustebino, jų teigimu – premjeras jau ilgai ir sistemingai elgėsi tarsi ruoštųsi kandidatuoti. Vienintelis konkurentams kylantis klausimas – kaip tai atsilieps Vyriausybės darbui.

REKLAMA

Ministras pirmininkas S. Skvernelis ketvirtadienį paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Ministras pirmininkas sakė norintis, kad „valstybėje būtų darna tarp valdžių“, nes tai padėtų sklandžiai įgyvendinti Vyriausybės programą.

„Aš dalyvausiu rinkimuose“, – susitikime su Rusnės gyventojais sakė premjeras.

Visi konkurentai yra rimti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė sakė, kad ją nustebino tik S. Skvernelio pasirinkimas, kur pranešti apie savo sprendimą.

„Nulis. Jeigu turiu pasakyti skaičių kiek, tai nulis. Aš sakyčiau, yra tokia sąvoka, kaip Polišinelio paslaptis, tai čia buvo Polišinelio paslaptis. Klausimas buvo tik kada ir kur tai bus paskelbta. Tai Rusnė man buvo gal šiek tiek netikėta, o visa kita – tikėta“, – tv3.lt kalbėjo I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kaip vertina S. Skvernelį, kaip konkurentą, I. Šimonytė teigė, kad visi konkurentai yra rimti ir visus reikia vertinti rimtai.

Savarankiškas kandidatas Gitanas Nausėda taip pat nėra linkęs kritikuoti konkurentų rinkimuose.

„Aš visus konkurentus gerbiu. Ypač tuos, kurie pradeda savo rinkiminę kampaniją nuo konstruktyvių pozicijų, o ne kitų kandidatų aptarimo. Tai norėtųsi palinkėti premjerui pradėti savo rinkiminę agitaciją nuo tų kelių, kurie naudingi Lietuvai, ir mažiau dėmesio skirti kitiems konkurentams aptarti“, – tv3.lt kalbėjo G. Nausėda.

REKLAMA

Apie sprendimą nujautė seniai

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas nesistebi premjero apsisprendimu dalyvauti prezidento rinkimuose. Jo manymu, S. Skvernelis jau kurį laiką viešojoje erdvėje elgėsi, kaip galimas kandidatas į prezidentus.

„Ne kartą esu sakęs, kad absoliučiai visi ženklai ir žingsniai buvo daromi jau gerokai anksčiau, formuojant tokį aštresnį santykį su prezidente, formuojant atvirą konfrontaciją, primenant praeitį, nepadarytus darbus prezidentės. Šitas retorikos kaitinimas vyko kurį laiką ir tai vyko sąmoningai“, – tv3.lt kalbėjo G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų vedlio manymu, premjeras tikrai bus nemenkas konkurentas Lietuvos socialdemokratų partijos išsikeltam kandidatui eurokomisarui Vyteniui Andriukaičiui.

„Premjeras yra vienas iš valstybės vadovų ir turi milžinišką viešumo ir administracinį resursą. Pastaruoju metu efektyviai ir efektingai jį naudojo. Todėl S. Skvernelis yra stiprus kandidatas, turintis visas galimybes rinkimuose. Šiek tiek stebina jo pasirinkta strategija skaldyti Lietuvą į viršūnes ir apačias ar apačius. Bet panašu, kad yra toks siekis mėginti konkuruoti ne idėjomis, o emocijomis, praeitimi ir priešinimu“, – tv3.lt kalbėjo G. Paluckas.

Tuo metu Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas mano, kad S. Skvernelio apsisprendimas kandidatuoti į prezidentus turėtų neigiamai atsiliepti Vyriausybės darbui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Matyt, šiandien eina kalba apie tai, kad S. Skvernelis yra pajėgus patekti į pirmąjį trejetuką. Ir vertinu ne per liberalų interesų prizmę, o per tai, kiek Vyriausybės veikla bus rezultatyvi. Premjeras rizikuoja sutrikdyti Vyriausybės veiklą, kandidatuodamas. Žinoma, tai jo teisė, nemanau, kad jis turi atsistatydinti. Tačiau man, kaip valstybės piliečiui, rūpi efektyvi, reali Vyriausybės veikla. Deja, jos, atrodo jau nebematome kurį laiką ir nebematysime iki pat prezidento rinkimų“, – tv3.lt kalbėjo E. Gentvilas.

Šiuo metu Vyriausioje rinkimų komisijoje savarankiškais pretendentais į kandidatus į prezidentus yra užsiregistravę dešimt asmenų: Seimo nariai Aušra Maldeikienė, Naglis Puteikis ir Ingrida Šimonytė, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Petras Auštrevičius, ekonomistas Gitanas Nausėda bei filosofas Arvydas Juozaitis, inžinierius Alfonsas Butė, Vitas Gudiškis ir Kazimieras Juraitis.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų