REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Liudininkai – apie teistą vaikų teisių specialistą: mačiau agresiją (tv3.lt fotomontažas)

Dramatiška Kručinskų šeimos istorija atskleidė piktžaizdes vaiko teisių apsaugos sistemoje. Dėl melagysčių posto jau neteko Kauno skyriaus vedėja. Tačiau nacių atributiką atvirai demonstruojantis ir už finansines aferas teistas specialistas Teodoras Ismailovas kol kas tik nušalintas nuo pareigų.

18

Dramatiška Kručinskų šeimos istorija atskleidė piktžaizdes vaiko teisių apsaugos sistemoje. Dėl melagysčių posto jau neteko Kauno skyriaus vedėja. Tačiau nacių atributiką atvirai demonstruojantis ir už finansines aferas teistas specialistas Teodoras Ismailovas kol kas tik nušalintas nuo pareigų.

REKLAMA

Savo domėjimąsi nacistine simbolika Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Teodoras Ismailovas demonstruoja visiems prieš akis: balkone didžiulis Nacistinės Vokietijos herbas – erelis, nors po jo kojomis įprastai būnančią svastiką čia jau slepia užrašas VIP. Kieme ant pavėsinės iš toli matomas Trečiojo Reicho kareivį primenantis muliažas.

Ant langų – kaukolės, o įėjimą puošia ne itin padorūs lipdukai. O štai į kiemą savo automobiliu, kurio ratai pažymėti kryžiais, labai primenantys hitlerinės Vokietijos karinių pajėgų emblemas, įsuka ir pats T. Ismailovas. Tačiau po akimirkos išvydęs TV3 televizijos kameras net neišlipęs sprunka, vos neužkliudo operatoriaus.

REKLAMA
REKLAMA

T. Ismailovas pasuka kiemais ir nurūksta Kęstučio gatve. Būtent šis vyras suvaidino vieną agresyviausių vaidmenų vaikų atėmimo iš Kručinskų dramoje. Liudininkai atpažino, kad būtent šis darbuotojas tą rugsėjo 29-osios popietę dalyvavo incidente, kai iš Gintaro Kručinsko prie gatvės buvo bandoma išplėšti vos dvejų sūnelį.

REKLAMA

„Įspūdis susidarė toks, kad yra tėvas, kuris bando apsaugoti vaiką, yra du žmonės, kurių vienas yra jūsų minėtas žmogus, kuris bando tą vaiką tiesiog išgrobti tėvui iš rankų. Jo elgesys buvo labai agresyvus, pamaniau, kad reiks ne tik vaiką kažkaip gelbėti, bet ir tuo pačiu saugotis jo, tai buvo vyras iš kurio labiausia jautėsi agresija ir tai jis labiausia, o ne kas nors kitas, kėlė agresiją tuo metu vaikui“, – pasakojo vienas iš liudininkų Dainoras Lukas.

Apie tuomet matytą siaubingą situaciją, kad vaikas buvo plėšiamas jėga-patikino ir kita liudininkė.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš savo akimis mačiau ir aš negaliu šito pamiršti, nes matau tą klykiantį baltapūkį vaikutį, net veido nemačiau, nes jis buvo įsikniaubęs į tėtį ir visas dreba, vaizdas toks, žinokite, buvo. Vyras tas griebė, o moteris tėčiui už rankos tempė: einame į mašiną“, – pasakojo Laimutė Šostauskienė.

Tarnyboje sako, kad specialisto nėra

Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai patvirtina, kad dar šį rytą T. Ismailovas buvęs darbe – galimai budėjęs naktį. Šioje tarnyboje Teodoras Ismailovas dirbo pora mėnesių – įdarbintas rugpjūčio 27 d. jis budėdavo po darbo valandų – vakarais, naktimis ir poilsio dienomis. Esą iki Kručinskų atvejo dėl šio darbuotojo niekas nesiskundė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien ryte mačiau, prasilenkėm, turbūt jis dirbo naktį, ryte tikrai mačiau“, – sakė Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovė Ieva Daukšienė.

Paaiškėja ir daugiau šokiruojančių faktų apie 43-ejų budintį specialistą – 2013 metais teistas už dokumentų klastojimą ir tūkstantines aferas, o jo teistumas vis dar nėra išnykęs. Teismas nustatė, kad valstybei tuomet buvo padaryta trečdalio milijono litų skola.

„Šiam asmeniui buvo paskirta dviejų metų laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant jį per vienerius metus ir dešimt mėnesių atlyginti dalį žalos 20 tūkst. litų. Kiek yra žinoma, visiškai žala nėra atlyginta. Taip pat žinoma, kad šis asmuo iš probuojamų asmenų registro buvo išregistruotas 2015 m. spalį, tačiau teistumas išnyks 2020 spalio 5 d.“, – patikino Kauno apylinkės teismo atstovė Vaida Bytautaitė.

REKLAMA

Po tokių žinių socialinės apsaugos ir darbo ministerija nušalino T. Ismailovą nuo pareigų, kol vyksta tyrimas. Tačiau specialistas kol kas atleistas nėra. Kaip į tarnybą pateko teistas ir dar atvirai nacių simboliką demonstruojantis darbuotojas? Ministras sako, kad tokie dalykai netikrinami.

„Matote, simbolikos niekas netikrina ir niekaip negali jos patikrinti, jei neturi informacijos iš kitur. Nė vieno asmens vertybių sąvado negali patikrinti, jei nėra akivaizdūs nešiojami ženklai ar kitaip pastebimi, tai todėl, kai ši informacija pasiekė, iš karto atkreipėme dėmesį“, – sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

O esą toks teistumas, kokį turi T. Ismailovas dirbti vaiko teisių tarnyboje netrukdo. Toks įstatymas. Svarbiausia, kad asmuo nebūtų padaręs seksualinio, tyčinio ar sunkaus nusikaltimo susijusio su vaikais.

REKLAMA

„Įstatymas leidžia dirbti, jei teistumas nesusijęs su tam tikromis įstatyme įvardintomis situacijomis“, – tvirtino ministras.

Iš Kauno skyriaus vedėjos pareigų dėl paskleistų melagysčių apie neva buvusią girtą mamą, vedėja Daiva Porutienė jau atsisveikino su postu, pradėtas tyrimas dėl darbuotojų veiksmų paimant vaikus iš Kručinskų.

Po šio pažeidimų virtinės lydimo atvejo, dabar dėl teistumo tikrinami visi naujai priimti tarnybos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų