REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
68
Vaikų darželis (nuotr.: skaitytojo)

Šokas tėvams: vakare atėję pasiimti savo mažylių iš vaikų darželio sužinojo, kad įstaiga nuo rytojaus nebedirbs. Neva veiklos vykdyti darželis nebegali, nes jo vadovė nemokėjo mokesčių pastato savininkams. Šie turėdami teismo sprendimą ėmėsi priverstinio iškraustymo. Maža to paaiškėjo, jog ugdymo įstaiga veikė neturėdama reikalingiausių dokumentų.

68

Šokas tėvams: vakare atėję pasiimti savo mažylių iš vaikų darželio sužinojo, kad įstaiga nuo rytojaus nebedirbs. Neva veiklos vykdyti darželis nebegali, nes jo vadovė nemokėjo mokesčių pastato savininkams. Šie turėdami teismo sprendimą ėmėsi priverstinio iškraustymo. Maža to paaiškėjo, jog ugdymo įstaiga veikė neturėdama reikalingiausių dokumentų.

REKLAMA

Atėję pasiimti vaikų iš vieno privataus sostinės darželio, tėvai perskaitė pranešimą. Jame rašoma, kad ugdymo įstaiga veiklą vykdo neturėdama higienos paso, o kadangi vadovė nemoka mokesčių – pastato savininkai, remdamiesi teismo sprendimu, atliko priverstinį įstaigos iškraustymą.

„Šiandien vakare buvome išmesti iš vaikų darželio be jokio įspėjimo!!!! Buvo pateiktas pranešimas, kurį gavome išeinant iš darželio!

REKLAMA
REKLAMA

Direktorė nekelia ragelio, pavaduotojai paskambinus, pasakė, kad ji yra išvykus ir apie tai nieko nežino. O pastato savininkė pareiškė, jog darželio direktorė yra nemokanti mokesčių!!!” - piktinosi moteris (vardas, pavardė redakcijai žinoma).

REKLAMA

Veikė be higienos paso

Anot tėvų, pranešime, kurį išplatino darželio patalpų savininkai rašoma, kad VšĮ „Regnum“, kuri ir yra įkūrusi vaikų darželį, veiklą vykdo neturėdama higienos paso. Tad įstaigos veikla buvo ir yra nelegali.

Maža to, įmonės vadovė vengė vykdyti teismo sprendimą dėl turimų skolų, tad 2018 06 14 įvyko priverstinis iškraustymas. Tačiau darželio administracijai buvo leista laikinai naudotis pastatu, sudarytos papildomos sąlygos pranešti vaikų tėveliams, darbuotojams bei iš pastato pašalinti savo įmonės turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pranešime informuojama, kad Vilniaus miesto savivaldybė ketina šį pastatą, esantį Popieriaus g, 7, Vilniuje, įsigyti ir nuo rugsėjo 1 d. šiose patalpose įsteigti valstybinį darželį.

Pastato savininkai buvo patikinti, kad vaikai lankę čia įkurtą darželį „Mažoji karalystė“ turės pirmumo teisę patekti į čia įsikursiantį darželį.

Taip pat nurodoma, jog paskutinė darželio „Mažoji karalystė“ veiklos diena pastate adresu Popieriaus g. 7, Vilniuje, yra 2018 06 18.

Nepranešė iš anksto

Darželį lankiusių vaikų tėvai iki šiol šokiruoti. Mažamečiai šiuo metu ugdomi kitose patalpose. Tačiau tokie pokyčiai sukėlė daug nepatogumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vaikas lankė darželį Popieriaus gatvėje, nes jis yra šalia mūsų namų, juk ne visi vairuoja ir turi galimybę vežioti po miestą vaikus.

Dabar kai kurie tėvai veža vaikus į tuos kitus, nurodytus darželius, kiti veš pas močiutes ar patys atostogaus, o mano vaikas gyvena namuose.

Pirmadienį ryte nuvedžiau vaiką, o vakare gavau pranešimą, kad nebedirbs darželis. Nieko nebuvo mums pranešta iš anksto. Tik kai patys pradėjome skambinti, klausti, aiškintis, tuomet ir pasakė, kad eisime į kitas patalpas.

Belieka viltis, kad nuo rugsėjo atidarys savivaldybė tą patį darželį Popieriaus gatvėje ir buvo sakyta, kad mes turėsime pirmenybe, bet garantijų nėra – tai tik žodžiai”, - tv3.lt dėstė pašnekovė.

REKLAMA

Viskas iš pykčio

Tv3.lt žurnalistams, darželio vadovė Raimonda Daunienė sakė, jog tokį raštą darželyje išplatino patalpų savininkė. Tačiau tam esą neturėjo jokios teisės. Anot direktorės, visa tai tik iš pykčio. Darželis neva veiklą vykdo kitose patalpose ir tikisi į senąsias sugrįžti jau visai netrukus.

„Patalpų savininkė pati parašė pranešimą, kurio net mes nesame gavę. Pati parašė ir tėvams dalina, tai kokią teisę ji turi?

Ji nebesuvokia ką daro ir kaip elgiasi. Problema yra toje moteryje. Bet kadangi žmogus nebesuvokia tos aplinkos, tai taip ir elgiasi.

Darželis veikiantis yra. Kadangi yra tam tikrų nesutarimų, turtinių ginčų su savininke, konkrečiai su Evelina Morkiene, UAB „Gembinė“ direktore, tai tik dėl jos neadekvataus ir neteisingo elgesio vyksta toks nesusipratimas.

REKLAMA

O šiaip nesusipratimo nėra. Nes kadangi ji, savininkė užsinorėjo, kad darželis kurį laiką neveiktų ir turi teismo sprendimą tam, tai aklai nori jį įgyvendinti.

Darželis vykdo veiklą, kol kas mes prisiglaudėm kitose patalpose, bet tuoj pat grįšim ten. Pasiūlėm kitas patalpas, tėveliai suprato ir neprieštaravo, tik kelios mamos yra, kurios nepatenkintos. Tačiau visi informuoti ir viską žino“, - aiškino R. Daunienė.

Turėjo skolų

Darželio direktorė neslepia, kad jos vadovaujama įmonė buvo skolinga patalpų savininkams.

„Tai įsisenėjęs dalykas. Kadangi mums vienu momentu sunkiai sekėsi prieš naujus metus, mes įsiskolinom nuomos mokestį. O pirmiausiai, kad nebankrutuoti juk reikia atlyginimus išmokėti ir mokesčius. Tai liko skoloj nuomos mokestis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nors mes įsiskolinom, bet tie savininkai yra mums dvigubai ar trigubai daugiau skolingi už viską. Tai dabar mes ieškinį iš savo pusės pateiksim. Kad būtų aišku, kiek mes skolingi, kiek jie“, - pasakojo darželio vadovė.

Anot moters, patalpas iš kurio buvo iškraustytas darželis ketina įsigyti Vilniaus miesto savivaldybė ir nuo rugsėjo 1 d. čia įsteigti valstybinį darželį. Tačiau sprendimui įsigyti patalpas prirūko kelių baslsų, todėl jo svarstymas buvo atidėtas. Čia pasak direktorės ir atsirado kelių dienų tarpas, kuomet patalpų savininkė galėjo pasinaudoti teismo sprendimu ir atlikti priverstinį darželio iškraustymą.

„Dar viena kliūtelė atsirado, kadangi pritrūko šiek tiek balsų šį trečiadienį svarstant šio pastato pirkimą. Jis perkeltas į kitą dieną, liepos 4 dieną. Tai atsirado tas 10 dienų laikotarpis, kada savininkė gali vykdyti savo veiksmus, kurie pirmiausiai kenkia tėveliams, vaikams ir darbuotojams“, - sakė R. Daunienė.

REKLAMA

Pasak moters, šiuo metu darželį „Mažoji karalystė“ lanko apie 80 vaikų. Tačiau pastarosiomis dienomis vos 50.

„Vieni serga, kiti atostogauja jau, juk vasara“, - teigė direktorė.

Bandė spręsti geranoriškai

Tuo metu UAB „Gembinė“ vadovė Evelina Morkienė, šią situaciją žurnalistams pasakoja kiek kitaip. Neva apie galimą priverstinį iškraustymą darželio vadovė žinojo seniai. O ir šios drastiškos priemonės imtasi tik tuomet, kai jau susidarė nemenkos skolos ir nebuvo vykdomi teismo sprendimai.

Moteris tikina nebeapsikentusi tuščių pažadų, įsisenijusių skolų tiek už nuomą, tiek už elektrą.

Pasak verslininkės, kai darželio administracija įsikėlė į jos įmonei priklausančias patalpas nemokėjo nei už nuomą, nei už elektrą. Tačiau šis laikas buvo jiems skirtas įsikurti. Vėliau – laikotarpis pratęstas.

REKLAMA

Anot verslininkės, darželio vadovei nuomos mokėjimo terminai buvo pratęsiami dėl įvairiausių priežasčių. Tačiau vėliau išrašytos sąskaitos už nuomą laiku apmokėtos nebuvo. Kaip ir moeksčiai už sunaudotą elektrą.

Dėl skolų buvo kreiptasi į teismą. Tačiau pastarojo nurodymus darželio vadovė ne visada vykdė.

Išsikraustyti iš patalpų buvo prašoma jau seniai, tačiau darželio direktorė vis prisidengdavusi mažamečiais tikino, jog neturi kur išsikelti, nors tuo metu valdė dar dvi ugdymo įstaigas.

„Ji nenurimsta, jai patogu sėdėti ant kažkieno sprando. Jeigu tai būtų ne darželio, o kažkoks kitas verslas – būtų paprasčiau. Po duoto 3 mėnesių laikotarpio nevykdant įsipareigojimų būtų iškraustoma iš patalpų. O čia pusantrų metų bandome geranoriškai spręsti šią situaciją, bet nieko nesigauna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokesčiai nemokami, nuoma nemokama. Savanoriškų mokėjimų iš jos būta vos keli, paskui vėl viskas stoja. Turime daug pasirašytų įsipareigojimų, pažadų.

Mes užsiimame verslu – pastato nuoma. Išnuomojam operatoriui, o jis atlieka funkcijas. Pats turi higienos pasą turėti, ir kitus jo veiklai būtinus dokumentus.

Mes išrašome sąskaitą ir nesvarbu ar mes gauname pinigus ar ne, kaip įmonė, mes turime mokėti mokesčius, o dar mes turime mokėti ir už jų naudotą elektrą. Tai bet kokį sveiką organizmą tai į bankrotą nuvarytų“, - tikino pastato savininkė.

Verslininkė taip pat tikisi, jog Vilniaus miesto savivaldybė įsigis jos įmonei priklausančias patalpas Popieriaus g. 7, Vilniuje.

Šio klausimo svarstymas sostinės savivaldybėje numatytas liepos 4 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų