REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį svarstys Ūkio ministerijos pasiūlymus, kaip pertvarkyti valstybės įmones.

Vyriausybė trečiadienį svarstys Ūkio ministerijos pasiūlymus, kaip pertvarkyti valstybės įmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministerijos darbo grupės parengtas pertvarkos planas turėjo būti svarstomas paskutiniame praėjusių metų ministrų kabineto pasitarime, tačiau jis buvo atidėtas.

REKLAMA

Siūloma 5 Susisiekimo ministerijai pavaldžias valstybės įmones „Oro navigacija“, Lietuvos oro uostai, Klaipėdos jūrų uosto direkcija, Vidaus vandenų kelių direkcija ir „Kelių priežiūra“ iki šių metų pabaigos pertvarkyti į akcines bendroves, o Finansų ministerijos valdomą Turto banką iki 2024 metų pabaigos – pertvarkyti į uždarąją akcinę bendrovę.

Krašto apsaugos ministeriją siūloma įpareigoti iki liepos pateikti valstybės įmonės „Infostruktūra“ pertvarkos planą, o tokį pat valstybės įmonės „Mūsų amatai“ pertvarkos planą iki 2019 metų kovo turės parengti ir Teisingumo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl Finansų ministerijai pavaldžių „Indėlių ir investicijų draudimo“ ir Lietuvos prabavimo rūmų siūloma iki birželio įsteigti naujas viešąsias įstaigas ir joms perduoti įmonių funkcijas, o įmones iki metų pabaigos likviduoti.

Iki rugsėjo taip pat turėtų būtų įsteigta nauja viešoji įstaiga, ji perimtų numatomų likviduoti Energetikos agentūros bei Lietuvos naftos produktų agentūros funkcijas. Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūra turėtų būti prijungta prie Ignalinos atominės elektrinės.

Naujai viešajai įstaigai siūloma perduoti ir Statybos produkcijos sertifikavimo centro funkcijas, o vėliau jį pertvarkyti į uždarąją akcinę bendrovę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kultūros ministerijai pavaldžią valstybės įmonę „Lietuvos paminklai“ siūloma pertvarkyti į biudžetinę įstaigą Kultūros infrastruktūros centras „Lietuvos paminklai“.

Iki gegužės nauja viešoji įstaiga turėtų perimti ir Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros funkcijas, vėliau agentūra būtų likviduota.

Siūloma sujungti valstybės įmones „Pieno tyrimas“ ir „Gyvulių produktyvumo kontrolė“, Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrą bei Distancinių turimų ir geoinformatikos centrą „Gis-centras“, o Valstybės žemės fondą pertvarkyti į uždarąją akcinę bendrovę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų