REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opoziciniai Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) nepasirašys socialdemokratų siūlomo partijų susitarimo dėl žmogaus teisių.

Opoziciniai Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) nepasirašys socialdemokratų siūlomo partijų susitarimo dėl žmogaus teisių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak konservatorių pranešimo, siūlomas dokumentas prieštarauja pamatinėms TS-LKD vertybėms, nes jame būtų pabrėžiama moters teisė į abortą, leidžiama eutanazija ir homoseksualios santuokos.

REKLAMA

Seimo opozicijos lyderis, konservatorių seniūnas Andrius Kubilius sako, kad susitarimo projektas arba „verčia suabejoti socialdemokratų politine nuovoka, arba nuoširdžiai nusistebėti jų politiniu įžūlumu“.

Pasak A.Kubiliaus, siūlomas susitarimas remiasi klaidinga prielaida, kad partijos gali atsisakyti savo įsitikinimų, o jo tikslas išties yra dirbtinai sukurti naują viešosios erdvės diskusijų objektą, kuris „nukreiptų dėmesį nuo socialdemokratų vadovaujamos Vyriausybės klaidų bei ryškėjančių nerimą keliančių ekonominių tendencijų“.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai pasiūlė didžiosioms šalies partijoms pasirašyti susitarimą dėl žmogaus teisių ir laisvių apsaugos Lietuvoje, vienas susitarimo iniciatorių - teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Pasak jo, skirtingų pažiūrų politikai gali rasti bendrą nuomonę dėl svarbių Lietuvai klausimų, kaip buvo susitarta dėl gynybos stiprinimo, o atsižvelgiant į geopolitinę padėtį reikia priimti bendrą sprendimą ir dėl žmogaus teisių apsaugos.

Konservatorių paskelbto siūlomo susitarimo teksto nuostatos numato, kad „žmogaus teisė į kūno neliečiamybę apima moters teisę į nėštumo nutraukimą iki įstatymų nustatyto nėštumo laikotarpio“, o partijos įsipareigotų „į šią teisę nesikėsinti“. Taip pat rašoma, kad „kiekvienas asmuo turi teisę kurti šeimą Konstitucijos ir įstatymų nustatyta tvarka“, o visos Konstitucijai neprieštaraujančios šeimos formos turi būti pripažintos.

Taip pat siūloma partijoms susitarti siekti, kad visi Lietuvos piliečiai turėtų teisę rašyti savo asmenvardžius originalo kalba lotyniškais rašmenimis, taip pat dėl dvigubos pilietybės įteisinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų