REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po gaudynių Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė 25 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų ir du cigarečių nešikus. Demaskuoti ir du pareigūnai, įtariami piktnaudžiavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimo ribose pastebėjo du įtartinus asmenis. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija. Nešini kroviniu du vyrai sparčiu žingsniu judėjo į Lietuvos gilumą. Pamatę atvažiuojantį VSAT visureigį jie metė nešulius ir metėsi bėgti į čia pat augantį mišką.

REKLAMA

Varėnos rinktinės pasieniečių pajėgos iškart blokavo vietovę. Bėglių paieškai buvo pasitelktas VSAT sraigtasparnis „Eurocopter“. Jo įgula iš oro koordinavo persekiotojų ant žemės veiksmus. Tarp jų buvo ir VSAT kinologas su tarnybiniu šešerių metų belgų aviganiu Zeksu. Šis maždaug už 200 metrų nuo sienos su Baltarusija, pelkėtoje vietoje tarp žolių ir krūmų, aptiko 50 juodu polietilenu aptrauktų dėžių. Keliose vietose palikti 25 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ buvo su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė su privalomais mokesčiais Lietuvoje siekia 184 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus prie Tausiūnų pasieniečiai pasivijo ir sulaikė abu nešikus, 24-erių ir 30-ies Šalčininkų rajono gyventojus. Jie dviem paroms buvo uždaryti į areštinę, o vėliau paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Šioje operacijoje dalyvavę Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Imuniteto poskyrio pasieniečiai sulaikė ir du šios rinktinės Sargybų skyriaus pareigūnus. Jiems pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu. Vieną šių pasieniečių Šalčininkų rajono apylinkės teismas leido suimti mėnesiui, kitas po dviejų areštinėje praleistų parų buvo paleistas. Jis nušalintas nuo tarnybos.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir piktnaudžiavimo vyksta ikiteisminis tyrimas.

Sulaikytos cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų