REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vidaus reikalų ministras D. A. Barakauskas surengė pasitarimą Bendrajame pagalbos centre (BPC), kaip yra vykdomas BPC veiklos tobulinimo planas, sprendžiamos teisės aktais numatytos priemonės ir šalinamos problemos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia ministras domėjosi, ar BPC gauna iš ryšio operatorių vietos nustatymo duomenis iš telefonų be SIM kortelės. Laikinai einantis BPC vadovo pareigas Tadas Maroščikas patikino, kad Vilniaus ir Klaipėdos centrai šiuos duomenis iš visų judriojo ryšio operatorių jau gauna automatiniu režimu.

REKLAMA

Taip pat, siekiant geriau valdyti galimų sutrikimų riziką, su operatoriais susitarta, kad dėl kokių nors priežasčių sutrikus automatiniam duomenų teikimui, šie duomenys gali būti operatyviai gauti, susiskambinus su telekomunikacijų bendrovėse paskirtais atsakingais tinklo specialistais. Be visa kita, Vilniaus ir Klaipėdos centrai su kiekvienu ryšio operatoriumi sujungti dubliuotomis linijomis, kas taip pat sumažina galimų sutrikimų riziką.

REKLAMA
REKLAMA

Kita aktuali problema, kurią iškėlė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vidaus auditoriai, buvo netinkamai pagrindžiamos lėšos, skirtos operatorių eksploatuojamos vietos nustatymo įrangos atnaujinimo ir veikimo palaikymo išlaidoms kompensuoti. Šis klausimas išspręstas, Seimui pritarus VRM inicijuotai Elektroninių ryšių įstatymo pataisai, pagal kurią nuo 2014 metų sausio 1 dienos bus atsisakyta šių išlaidų, per metus siekiančių apie 700 tūkst. Lt, kompensavimo valstybės lėšomis.

BPC ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM (PAGD) vadovai ministrui pristatė planą, kaip rengiamasi spręsti Greitosios medicinos pagalbos (GMP) dispečerių įkurdinimo BPC ir efektyvaus darbo vietų išnaudojimo problemą. Numatoma priminėti naujus darbuotojus ir apmokyti trimis srautais po 20 žmonių. Iš viso iki 2014 m. liepos 1 dienos BPC turėtų būti įdarbinta 60 naujų darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikime pabrėžta, kad GMP dispečeriai dar neintegruoti į BPC. Tikimasi, kad sprendimas bus priimtas artimiausiu metu.

Susitikime taip pat aptarta situacija dėl pagalbos kreipimųsi iš kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų gavimo sms žinutėmis. BPC raportavo ministrui, kad centras techniškai yra pasirengęs sms žinučių aptarnavimui. Ministras D. A. Barakauskas pabrėžė, kad Lietuvos piliečiams ir užsieniečiams turi būti kuo skubiau sudaryta galimybė kreiptis į BPC tekstinėmis žinutėmis. Bendrojo pagalbos centro vadovybė pasitarime įsipareigojo iki 2014 m. gegužės 1 dienos pradėti aptarnauti sms žinutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų