REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po žiauraus septyniolikmetės nužudymo Panevėžyje Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) trečiadienį rengia specialių posėdį, kuriama bus aiškinamasi dėl duomenų pateikimo Bendrajam pagalbos centrui (BPC).

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal įstatymus aišku, kad ryšio bendrovės privalo Bendrajam pagalbos centrui pateikti informaciją, kur yra pagalbos prašantis asmuo, bet kažkodėl to nedaro. Aiškinsimės, kodėl taip yra“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė TTK pirmininkas Julius Sabatauskas.

REKLAMA

Anot jo, bendrovė „Tele 2“ įdiegė specialią programinę įrangą, kad galėtų tokius duomenis teikti BPC, o dvi kitos įmonės „ieško sliekų, kad to nepadarytų“.

„Per metus valstybė joms sumoka per 700 tūkst. litų už tos įrangos palaikymą“, – pabrėžė J.Sabatauskas.

Tiesa, J.Sabatauskas posėdžio darbotvarkę komentavo dar iki „Omnitel“ pranešimo antradienio popietę, kad įmonė diegs savo sprendimą, užtikrinsiantį skambinančiųjų numeriu 112 vietos perdavimą be SIM kortelės.

REKLAMA
REKLAMA

Į TTK posėdį trečiadienį pakviestas vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis, Bendrojo pagalbos centro viršininkas Artūras Kedavičius, generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis, prokuratūros, mobiliojo ryšio bendrovių atstovai.

Daug klausimų apie ryšio problemas kilo, kai savaitgalį Panevėžio priemiestyje, Dembavoje, buvo nužudyta nepilnametė, kuri nesulaukė pagalbos, nors prisiskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu. Specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų