REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokiu atveju, jeigu bus negražiai elgiamasi su Darbo partija, jos pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigė nesitrauksiąs iš koalicijos formavimo ar tolesnės politikos, nes „nuo jo mažai kas priklauso, partijoje yra 17 tūkst. narių, norinčių dalyvauti politikoje, negalime jiems uždrausti“.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie galimą koaliciją be Darbo partijos V. Uspaskichas sakė, kad Lietuvoje visko gali būti. „Kada reikia įmanoma, kada reikia neįmanoma, viskas priklauso nuo politinės konjunktūros“, - teigė Darbo partijos pirmininkas.

REKLAMA

„Mūsų “klaida„ - pirmojo rinkimų turo laimėjimas, būtume buvę antri - treti, problemų nebūtų kilę“, - sakė V. Uspaskichas, komentuodamas Prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudimą formuoti valdančiąją koaliciją be Darbo partijos. V. Uspaskichas išreiškė tikėjimą, kad šį spaudimą pavyks atlaikyti.

Tolesnis koalicijos likimas, pasak V. Uspaskicho, priklauso nuo to, ar socialdemokratų lyderiui Algirdui Butkevičiui taip pat pavyks atlaikyti prezidentės spaudimą, o jos įtikinti darbietis net nesitiki. V. Uspaskichas pašmaikštavo, kad tai didelis fizinis krūvis, tačiau jis esąs „pakankamai stiprus žmogus. “Aš bet kokiu atveju atlaikyčiau (...), tikiuosi kad ir Algirdas atlaikys", - sakė V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos lyderis teigė manąs, kad Lietuva - teisinė ir civilizuota demokratinė valstybė, todėl bendravimas tarp politinių lyderių neturėtų vykti laikraščių puslapiuose. „Nei aš prezidentei, nei prezidentė mums neturi linkėjimus perduoti per spaudos puslapius. Reikia pakviesti ir pasakyti“, - teigė V. Uspaskichas.

Tokios praktikos pavyzdys, anot V. Uspaskicho, jam einant ministro pareigas ir pareiškus nepasitikėjimą buvo, kai Prezidentas Valdas Adamkus išsikvietė buvusį ministrą pokalbio. „Nesvarbu jis mėgo ar nemėgo, tačiau laikėsi civilizuotos, padorios bendravimo politikos“, - sakė Darbo partijos lyderis ir vylėsi, kad susitikus su Prezidente akis į akį, galbūt pasikeistų jos nuomonė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų