REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Liutauras Ulevičius, kurį Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys apskundė Vyariausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK), toliau teigia pasielgęs teisingai, socialiniame tinkle Facebook, siųsdamas politikui tokią žinią: „Labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esame laimėję Aplinkos ministerijos ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbti ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizikų, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai. Bet reikėtų pernelyg nedelst", – V.Gapšiui socialinio tinklo paskyroje rašė L. Ulevičius, kuris, be kita ko, yra ir viešųjų ryšių specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, pasak L. Ulevičisus, buvusi prevencija ir siekis išgauti informaciją apie rinkimų pažeidimo mastus. „Daugelis iš mūsų buvome šoke, galvojome ką daryti, kaip per septynias (kaip dabar aiškėjo iki vakar) dienas priimti sprendimus, kurie užkirstų kelią rinkimų pažeidimams, balsų pirkimui. Kai kurie buvo labai netradiciniai. <...> Buvo siekiama netradiciniu būdu išgauti įdomią informaciją, sužinoti, kaip reaguoja vienos ar kitos partijos vadovas, gavęs tokius pasiūlymus,“ – aiškino L. Ulevičius Lietuvos radijo ir televizijos eteryje.

REKLAMA

„Šį konkretų veiksmą aš vienas sugalvojau ir dėl to nesislepiu. <...>  Tai buvo verta tikslo,  kurio mes siekėme,“ – tvirtina VRK narys.

Jis pripažįsta, kad jo viešųjų ryšių bendrovė tikrai nuo 2010 metų turi galiojančią sutartį su Aplinkos ministerija, tačiau gynė versiją, kad tai nebuvo korupcinis pasiūlymas, o tik provokacija. „Šitoje vietoje vienintelis įrodymas yra galutinė išvada, kurią aš parengiau, ir kuri akivaizdžiai įrodo, kad tęsiau tą veiklą, kurią pradėjau,“ – aiškino jis, pridurdamas, kad jei VTEK ras pažeidimų jo veikloje, sutartį jis nutrauksiąs.

Su korupcija kovojančios tarptautinės organizacijos „Transparency International" Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas palinkėjo į provokacijas reaguoti taip, kaip tai padarė DP vicepirmininkas. „Manau, kad ponas Vytautas Gapšys, kaip suprantu, atlaikė testą. Ir galima kalbėti, kad taip turėtų elgtis visi politikai, kai jiems užduodami provokaciniai klausimai. Kiti klausimai yra VTEK ir kitų institucijų reikalas,“ – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų