REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Švedijos Karalystėje Eitvydui Bajarūnui.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė pabrėžė, kad aktyvus regioninis bendradarbiavimas, geri ir stiprūs santykiai su Šiaurės valstybėmis yra viena pagrindinių Lietuvos užsienio politikos krypčių.

REKLAMA

Pasak šalies vadovės, šiuo metu, plėtojant Lietuvos ir Švedijos santykius, svarbiausia tęsti bendrus projektus bei įgyvendinti visas dvišales bendradarbiavimo galimybes energetikos ir ekonomikos srityse.

48 metų E. Bajarūnas darbą Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 1994 metais. Per savo diplomatinę karjerą ambasadorius dirbo patarėju Lietuvos misijoje prie NATO Briuselyje, vadovavo URM Užsienio politikos planavimo skyriui bei dvišalių santykių ir Europos šalių departamentams. 2005-2008 m. diplomatas ėjo Lietuvos generalinio konsulo pareigas Sankt Peterburge. Prieš paskiriamas į Stokholmą, E. Bajarūnas dirbo Užsienio reikalų ministerijos politikos direktoriumi.

REKLAMA
REKLAMA

E. Bajarūnas yra baigęs Vilniaus universiteto Matematikos fakulteto taikomosios matematikos specialybę, Londono karališkajame koledže įgijo menų magistro laipsnį. Jis taip pat yra baigęs Londono karališkąjį gynybos studijų koledžą, yra stažavęsis tarptautinių santykių ir saugumo politikos srityje Čekijoje, Jungtinėje Karalystėje, Švedijoje ir Vokietijoje.

E. Bajarūnas taps penktuoju Lietuvos ambasadoriumi šioje šalyje.

Lietuvos ir Švedijos diplomatiniai santykiai atkurti 1991 m. rugpjūčio 28 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų