REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) yra pagrindinės Lietuvos sąjungininkės ir strateginės partnerės NATO, priėmusi aukščiausio lygio Lietuvoje viešinčią JAV Kongreso delegaciją, pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį šalies vadovė priėmė Lietuvoje viešinčią JAV Kongreso delegaciją, vadovaujama senatorių Johno McCaino ir Josepho Liebermano.Tokia aukšto rango ir gausi JAV Senato ir Atstovų rūmų delegacija, lydima įtakingų JAV žiniasklaidos atstovų bei politikos analitikų, Lietuvoje lankosi pirmą kartą.

REKLAMA

„Jungtinės Amerikos Valstijos yra pagrindinės Lietuvos sąjungininkės ir strateginės partnerės NATO. JAV parama buvo reikšmingas veiksnys NATO strateginėje koncepcijoje įtvirtinant kolektyvinės gynybos principus. Partnerystė saugumo klausimais, glaudus dialogas aktualiais užsienio politikos klausimais, dvišalių ekonominių ryšių stiprinimas yra svarbi mūsų užsienio politikos kryptis vykdant euroatlantinį bendradarbiavimą“, – teigia valstybės vadovė, kurią cituoja prezidentės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Per susitikimą taip pat aptartas Lietuvos pirmininkavimas Demokratijų bendrijai ir ESBO. JAV Kongreso nariai domėjosi, kaip prezidentė vertina po Baltarusijoje įvykusių prezidento rinkimų susiklosčiusią situaciją.

Pasak šalies vadovės, Lietuva remia ES sankcijas, kuriomis apribojamas įvažiavimas į Europos Sąjungą tikslinei grupei Baltarusijos valdžios atstovų ir su jais susijusių pareigūnų, tačiau netaikomos ekonominės sankcijos.

„Atvira Europos Sąjungos politika Baltarusijos žmonių atžvilgiu, galimybė šios šalies piliečiams laisvai judėti Šengeno erdvės pasienio ruože, supaprastinta vizų išdavimo tvarka – geriausias būdas parodyti demokratinės sistemos ir gyvenimo laisvoje visuomenėje privalumus, jų teikiamas galimybes“, – sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aptariant naująją JAV ir Rusijos START sutartį dėl branduolinės ginkluotės sumažinimo, Lietuvos vadovė pabrėžė, jog tai svarbus susitarimas, kuris simbolizuoja atsakinga partnerystę, didina skaidrumą ir skatina tarptautinį pasitikėjimą.

JAV Kongreso atstovai labai gerai įvertino Lietuvos dalyvavimą tarptautinėje misijoje Afganistane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų