REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo viduryje Vilniaus viešbučiai negalės virkauti dėl menko užimtumo. Tuo metu juose bus tiek svečių, kad net abejojama, ar visi tilps į Lietuvą skrendančiuose lėktuvuose.

REKLAMA
REKLAMA

Plačiausiai sėkmė šypsosis trims dešimtims Vilniaus viešbučių, kurie taps oficialiomis Jungtinių Tautų Organizacijos interneto valdymo forumo dalyvių apgyvendinimo vietomis, ra6o "Lietuvos rytas".

REKLAMA

Jei planų nesugriaus gamtos stichijos, šiuose viešbučiuose turėtų nelikti nė vienos laisvos vietos.

Didesnius lėktuvus ruošia ir latvių bendrovė „AirBaltic", į Vilnių ar Rygą atskraidinsianti daugiausia forumo dalyvių.

Į rugsėjo 14–17 dienomis vyksiantį interneto valdymo forumą turėtų atvykti mažiausiai 1500 užsieniečių. Rengėjai tikisi, kad šis skaičius išaugs iki 2 tūkstančių.

Tuo pačiu metu Vilniuje vyks ir Mikroskopinės odontologijos kongreso generalinė asamblėja. Rengėjai skaičiuoja, kad Vilniuje viešės daugiau nei pusė tūkstančio medikų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dalyviai aktyviai registruojasi, o mes baiminamės, kad gali būti sunkumų dėl viešbučių. Bet daugiau bėdų gali kilti dėl galimybių pasiekti Lietuvą.

Juk tuo pat metu atvyksta ir medikų svečiai", – aiškino interneto valdymo forumu besirūpinančio Informacinės visuomenės plėtros komiteto atstovė Kristina Aidietienė.

Jos spėjimu, rugsėjo viduryje Vilniaus viešbučiuose bus užimta 70 procentų vietų.

K.Aidietienės žiniomis, nemažai forumo dalyvių ketina Lietuvoje praleisti daugiau laiko – pasidairyti po mūsų šalį. Be to, dažnas į kelionę ketina leistis su šeimomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia atvykėlių laukiama iš Europos šalių, tačiau dalyvių sąraše yra ir Amerikos, Australijos, Azijos, Afrikos valstybių piliečių.

Rugsėjo 16–18 dienomis Vilniuje vyksiančios Mikroskopinės odontologijos kongreso generalinės asamblėjos rengėja bendrovė „Via Conventus" rūpinasi 500 atvykėlių.

„Kol kas sunkumų neturime, tačiau jų gali kilti savaitę ar dvi prieš renginį. Su viešbučiais sutarėme ir tikimės, kad jie rezervacijų neatšauks. Tačiau, žinote, verslas yra verslas", – nerimo neslėpė „Via Conventus" vadovė Jurgita Akmantaitė.

REKLAMA

Ji neabejoja, kad lėktuvuose, skrendančiuose į Vilnių, medikai susitiks su interneto valdymo forumo dalyviais.

Tiesa, dalis odontologų galės atriedėti traukiniu iš Maskvos – renginio dalyvių sąraše yra nemažai rusų.

Kad rugsėjis bus sėkmingas, patvirtina ir viešbučių rezervavimo sistemos. Tarkim, „Stiklių" viešbutis rugsėjo viduryje gali pasiūlyti tik pačius brangiausius kambarius.

„Esu įsitikinusi, kad tuomet bus užsakyti visi kambariai", – sakė „Stiklių" vadybininkė Elina Gudanienė.

Iš anksto vietą užsisakęs forumo dalyvis čia galės apsistoti už maždaug 550 litų.

„Kainų nekėlėme, tačiau taikome mažesnes nuolaidas.

Be to, teiksime vežimo paslaugas", – "Lietuvos rytui" aiškino vadybininkė.

43 kambarių viešbučiui sostinės Senamiestyje tokie svečių antplūdžiai – ne staigmena. Jų būna keliskart per metus.

REKLAMA

Vilniaus viešbučio „Radisson Blu Astorija" pardavimų vadovas Vilius Vaičekauskas taip pat tikisi, kad rugsėjo viduryje visi 119 kambarių bus užimti.

Panašios svečių apgulties šis sostinės viešbutis sulaukia keliskart per metus. Tarkim, beveik pilnas „Radisson Blu Astorija" buvo šiemet birželį – tuomet vyko keletas tarptautinių renginių, kurių dalyviai įsikūrė Senamiestyje esančiame viešbutyje.

V.Vaičekauskas sakė, kad kainos rugsėjį į forumą atvyksiantiems svečiams bus 10 procentų aukštesnės nei kitu laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų