REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys žolę šienavę baltarusiai traktorininkai kelis metrus netyčia įvažiavo į Lietuvą ir iškart buvo sulaikyti pasieniečių.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį ties Šalčininkų rajono Eišiškių miesteliu, Baltarusijos pusėje prie pat sienos, trys traktoriai šienavo žolę. Jų vairuotojai apsisukinėdami ir manevruodami prie čia pat esančio griovio keletą metrų šienaudami įvažiavo į Lietuvos pusę.

REKLAMA

Čia Purvėnų užkardos patruliai pažeidėjus sulaikė. Nustatyta, kad traktorius MTZ-82 su žoliapjovėmis vairavo 20-ies, 23-ejų ir 53-ejų Baltarusijos piliečiai.

Apklausiami jie teisinosi perdaug įnikę į darbą, nepastebėję sienos linijos ir netyčia ją kirtę.

Baltarusiams dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo dėl neatsargumo pradėtos administracinių bylų teisenos.

Medžiagą Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai perduos Šalčininkų rajono apylinkės teismui, kuriame bus nagrinėjamos šios bylos. Traktorininkams gali būti skirtos baudos nuo 250 iki 500 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikus visus formalumus trečiadienio vakarą per Eišiškių kontrolės punktą baltarusiai ir jų traktoriai perduoti Baltarusijos pareigūnams.

Pasienyje su Baltarusija ir anksčiau būta tokių situacijų, kai žemės tvarkymo darbus šalia sienos atliekantys darbininkai netyčia ją pažeidžia. Ikiteisminį tyrimą tokiais atvejais paprastai pradėti atsisakoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų