REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Senosios 1903 metais statytos Vilniaus elektrinės pastatą, kuriame dabar įsikūręs Lietuvos Energetikos muziejus ketinama renovuoti ir pritaikyti Technikos muziejui. Esamame 0,7 ha sklype muziejaus reikmėms būtų pritaikyta per 7 tūkst. kv. m ekspozicinio ploto, išsidėstančio 5 salėse, taip pat būtų sukurta apie 1 tūkst. kv. m ploto lauko ekspozicijoms. Buvusio elektrinės kamino vietoje galėtų būti įrengta panoraminės apžvalgos aikštelė. Prie muziejaus būtų įrengtos automobilių ir autobusų statymo vietos.
Kuriamame muziejuje būtų siekiama nuosekliai atskleisti Vilniaus  genezės ir augimo istoriją. Ekspozicija galėtų būti daugiaplanė - pirmiausia, bendrais bruožais miesto svečius ir turistus supažindinanti su Vilniaus infrastruktūros raida ir jos įdomybėmis, suteikianti galimybę studijuojančiam ar net specialistui gauti gilesnių žinių apie tam tikros inžinerinės veiklos srities  raidą Vilniuje. Tačiau pagrindinis šio muziejaus tikslas būtų vilniečio, sostinės patrioto ugdymas. Kiekvienos ekspozicinės temos foną galėtų sudaryti šiandieninis miesto planas, kuriame būtų išryškinti istoriniai objektai, vietos, trasos – visa tai, apie ką konkrečiai pasakoja tos temos daiktiniai eksponatai, ikonografija ar multimedijos priemonės. Bus siekiama sukurti interaktyvią ekspoziciją.
Galimą muziejaus ekspoziciją sudarytų miesto ir gamtinės aplinkos, miesto gyvenimo organizacijos raidos, švietimo, mokslo ir kultūros Vilniuje, gamybos plėtros istorijos eksponatai. Muziejuje Vilnius būtų pristatomas kaip mokslo centras, supažindinama su miesto pramone, energetika, architektūra, statyba, inžinerija ir pramoniniu dizainu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų