REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau šalies gyventojų nepatenkinti naujosios Vyriausybės veiksmais. Dėl įvairių priežasčių protestuoja privačių automobilių, autobusų ir troleibusų vairuotojai, dėstytojai, rašytojai, muzikantai, žurnalistai. Supykusių žmonių užgultai valdžiai teks atremti ir dar vieną, bene didžiausią Andriaus Kubiliaus Vyriausybės vadovavimo laikotarpiu, protesto akciją.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 16 dieną 12 valandą prie Seimo, o vėliau ir Vyriausybės rinksis daugumos Lietuvos profsąjungų atstovai. Tikimasi, kad akcijoje dalyvaus keli tūkstančiai žmonių. Negalintys atvykti protestuos savuose miestuose, net darbo vietose.

REKLAMA

Eitynėse ir mitinge nepatenkintieji Vyriausybės veikla reikalaus stabdyti mokesčių reformą, nenaikinti darbo užmokesčio ir socialinių išmokų indeksavimo įstatymo, nemažinti Valstybės tarnybos esamo pareiginio atlyginimo bazinio dydžio ir biudžetinio sektoriaus bazinio dydžio, nedidinti pridėtinės vertės mokesčių tarifų, nekurti naujų ministerijų, skaidrumo energetikos kainų struktūroje, trišalio socialinio dialogo.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas sako, kad akcijos trukmė priklausys nuo oro sąlygų. Greičiausiai ji netruks dviejų valandų. Pirmininko teigimu, norą atvykti į Vilnių jau pareiškė ir kitų šalies miestų gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šį tą pasiekėme dar nepradėję protestuoti. Pirmadienį susitiksime su socialinės apsaugos ir darbo ministru Rimantu Jonu Dagiu. Dialogas jau vyksta“, - tvirtino A. Černiauskas.

Protesto akcijos tą pačią dieną vyks ir kituose miestuose, tarp jų ir Kaune, Šiauliuose, Rokiškyje. Sausio 17 dieną didelio mitingo laukiama Klaipėdoje. Čia akcijoje dalyvaus daugiau kaip 20 Klaipėdos profesinių sąjungų.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas tikina, kad nepasiekus norimų tikslų, protestų akcijos tęsis ir toliau.

„Šiuo metu jau konsultuojamės su teisininkais, ar įmanoma galimybė organizuoti nacionalinį streiką. Žinoma, toks streikas yra kraštutinis atvejis, tačiau neatmetame ir tokių veiksmų galimybės“, - sakė A. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų