REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražulis neabejoja – neliečiamybė bus atimta

Generalinei prokuratūrai antrą kartą Seimo paprašius panaikinti parlamentaro Petro Gražulio neliečiamybę, jis teigia neabejojantis, kad šįkart parlamentarai tai padarys.

Generalinei prokuratūrai antrą kartą Seimo paprašius panaikinti parlamentaro Petro Gražulio neliečiamybę, jis teigia neabejojantis, kad šįkart parlamentarai tai padarys.

REKLAMA

Tačiau teisėsaugos bylą dėl galimo piktnaudžiavimo ir toliau vadina politiniu susidorojimu.

„Žinau, kad panaikins. Galiu pasakyti taip – eisiu antrą kartą sėst už Lietuvą. Sovietmečiu sėdėjau, dabar antrą kartą sėdėsiu, nes vėl tapom sovietine Lietuva“, – BNS pirmadienį sakė P. Gražulis.

Jis sako nežinantis, kuo yra kaltinamas.

„Aš pats nežinau, už ką esu kaltinamas. Buvau kaltinamas, kad kažkokia listerija buvo, pasirodo, jos nebuvo. Kuo dabar kaltinamas, tiesiog nesuprantu, nežinau“, – teigė Seimo narys.

P. Gražulis tvirtina, kad byla siekiama su juo politiškai susidoroti.

„Nieko naujo, Evaldas Pašilis prokuroras, tai vyksta ir toliau politinis persekiojimas“, – kalbėjo P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys savo kaltės nepripažįsta.

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė, kad antrą kartą prašoma panaikinti P. Gražulio neliečiamybę, jog parlamentarą būtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn arba kitaip suvaržyti jo laisvę.

REKLAMA

Panaikinti P. Gražulio neliečiamybę generalinis prokuroras į Seimą kreipėsi dar pernai birželį, tačiau tuomet parlamentas prašymą atmetė.

Anot prokuratūros, pakartotinai kreiptis dėl P. Gražulio neliečiamybės panaikinimo leidžia tai, kad parlamentaras prisiekė iš naujo po šiemet vykusių Seimo rinkimų.

Prokuratūros teigimu, 2016 metais pradėto pernai rugsėjį nutraukto ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad P. Gražulis nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario iš vienos privačios bendrovės galėjo siekti gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą, taip pat siūlydamas Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai įtarė, kad P. Gražulis padėjo tvarkyti šaldytus maisto produktus gaminančios bendrovės „Judex“ problemas, kai Rusijos pareigūnai 2015 metais šios įmonės produkcijoje rado listerijos bakterijų.

Prokurorai teigė, kad padėdamas įmonei Seimo narys ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas, o iš „Judex“ gavo turtinės naudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų