REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene. Po susitikimo šalies vadovas pasigedo vizijos ir pokyčių plano sporto srityje.

Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene. Po susitikimo šalies vadovas pasigedo vizijos ir pokyčių plano sporto srityje.

REKLAMA

„Atkreipčiau dėmesį į tai, kad kandidatė neformulavo konkrečios vizijos sporto srityje. Čia gal būtų yra ta dalis, kur prezidentas tikėtųsi daugiau konkretumo ir to pokyčio plano“, – sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Pasak prezidento atstovo, susitikimo metu prezidentui nekilo abejonių dėl šios kandidatės į švietimo, mokslo ir sporto ministres aukštojo mokslo patirties, buvo aptarta universitetų problematika. Daugiausiai dėmesio buvo skirta ankstyvajam ir bendrajam ugdymui.

Sutapo prezidento ir kandidatės į ministres požiūriai, kad nacionalinis susitarimas yra galimybė žengti į priekį švietimo srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas susitikimo metu taip pat klausė kandidatų apie jų politinio pasitikėjimo komandą. Kandidatė išsakė viziją, kaip ją formuotų.

„Jeigu yra pavojus ir rizika, tuomet reikėtų pereiti prie nuotolinio ugdymo“

Kandidatei J. Šiugždinienė mano, kad didėjant rizikai reikėtų pereiti prie nuotolinio mokymo. Nors šis klausimas per susitikimą su valstybės vadovu nebuvo aptarinėjamas, tačiau kandidatė išsakė savo nuomonę apie nuotolinį mokymą.

REKLAMA

„Manau, tai priklauso nuo konkrečios situacijos konkrečioje ugdymo įstaigoje. Klausyčiau pirmiausiai epidemiologų, ekspertų, nuomonės ir rekomendacijų.

Labai svarbu, kad pati mokyklos bendruomenė sutartų dėl strategijos. Jeigu tikrai yra pavojus ir rizika, tuomet reikėtų pereiti prie nuotolinio ugdymo“, – teigė J. Šiugždinienė.

Po susitikimo su prezidentu J. Šiugždinienė sakė, kad buvo aptarti pagrindiniai tikslai švietimo srityje, daugiausia dėmesio susitikime skirta ankstyvajam ir bendrajam ugdymui.

„Labai džiaugiuosi, kad daugeliu klausimų matome panašiai, buvo labai įdomi prezidento pozicija. Aptarėme problematiką ir diskusija buvo tikrai konstruktyvi“, – teigė J. Šiugždinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pažymėjo, kad itin svarbus yra nacionalinio susitarimo dėl švietimo klausimas ir tikisi, kad pavyks pasiekti platų susitarimą su visomis politinėmis jėgomis, o procese turėtų aktyviai dalyvauti ir švietimo bendruomenė.

Kalbėdama apie savo galimą komandą ministerijoje J. Šiugždinienė sakė, jog turi konkrečius siūlymus galimiems viceministrams: „Apie komandą tikrai galvoju ir turiu konkrečius siūlymus. Kalbėjau su daugeliu pretendentų, kuriuose matyčiau tam tikrose pozicijose. Manyčiau, kad turėtų būti ir viceministras, kuris kuruotų sporto sritį. Tikrai dirbu tuo klausimu, kandidatų sąrašas yra“.

Teko aiškintis dėl „Twitter“ paskyros

Kandidatei J. Šiugždinienei teko aiškintis dėl „Twitter“ paskyros, kurioje ji jau nurodoma kaip švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gal tai įnešė tam tikros sumaišties. Tai tikrai ne mano paskyra. Jau vakar aš pranešiau savo „Facebook“ paskyroje, jog tai yra tiesiog klaidinanti informacija, vadinama „fake news“.

Nežinau, kas ją sukūrė. Kreipiausi į visas institucijas ir paprašiau panaikinti šitą paskyrą“, – sakė J. Šiugždinienė.

Po susitikimo prezidentas turės įvertinti tinkamumą eiti šias pareigas. Anksčiau su daugeliu kandidatų susitiko prezidento patarėjai, o dabar G. Nausėda pats asmeniškai kalbėsis su kiekvienu kandidatu. Ir sprendimą žada priimti artimiausiu metu.

Trečiadienį prezidentas dar susitiko su kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickiene. Prezidentūroje lankėsi kandidatas į kultūros ministrus liberalas Simonas Kairys. Taip pat kandidatas į susisiekimo ministrus Kasparas Adomaitis. Ketvirtadienį prezidentas susitiko su kandidate į teisingumo ministres Evelina Dobrovolska.

REKLAMA

Prezidento patarėjas S. Krėpšta teigė, kad su visais kandidatais į ministrus iš pradžių susitinkama „plačiame patarėjų rate“.

„Turime labai išsamius pokalbius apie pagrindines problemas kiekvienoje srityje, apie konkrečius būdus jas spręsti, ką mato kandidatas ar kandidatė, ir vėliau seka susitikimas su prezidentu ir išsamus pokalbis“, – sakė S. Krėpšta ir pažymėjo, kad yra vertinami kandidatų pasiekti rezultatai, išsilavinimas bei patirtis, bendraujama su socialiniais partneriais.

Šimonytė žadėjo prisiimti atsakomybę už pasiūlytus ministrus

Seimas antradienį pritarė konservatorės atstovės Ingridos Šimonytės kandidatūrai į premjero pareigas. Už jos kandidatūrą balsavo 62 Seimo nariai, prieš buvo dešimt, o susilaikė 41 parlamentaras.

REKLAMA

Antradienį Seimo tribūnoje I. Šimonytė sakė prisiimanti asmeninę atsakomybę už visus savo pasiūlytus pretendentus į ministrus.

„Esame koalicijoje sutarę, kad jeigu iškilus kokiam nors šešėliui kas nors iš kabineto nuspręstų nepasitraukti, tuomet, matyt, pagal tokią logiką tektų pasitraukti man pačiai. Esu pasirengusi tą atsakomybę prisiimti“, – teigė I. Šimonytė.

Seimui pritarus premjero kandidatūrai ir prezidentui jį paskyrus, ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą.  

Visas būsimų ministrų kabinetas atrodo taip:

Aplinkos ministras: Simonas Gentvilas (LRLS)

Energetikos ministras: Dainius Kreivys (TS-LKD)

Ekonomikos ir inovacijų ministrė: Aušrinė Armonaitė (LP)

Finansų ministrė: Gintarė Skaistė (TS-LKD)

Krašto apsaugos ministras: Arvydas Anušauskas (TS-LKD)

Kultūros ministras: Simonas Kairys (LRLS)

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė: Monika Navickienė (TS-LKD)

Susisiekimo ministras: Kasparas Adomaitis (LP)

Sveikatos apsaugos ministras: Arūnas Dulkys (TS-LKD)

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė: Jurgita Šiugždinienė (TS-LKD)

Teisingumo ministrė: Evelina Dobrovolska (LP)

Užsienio reikalų ministras: Gabrielius Landsbergis (TS-LKD)

Vidaus reikalų ministrė: Agnė Bilotaitė (TS-LKD)

Žemės ūkio ministrė: Dalia Miniataitė (TS-LKD)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų