REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sugyventinį nužudžiusi vilnietė Marija Filipovič teismo sprendimu už grotų praleis 10 metų. Tiek žudikė, tiek jos auka tą kruviną naktį buvo girti, o moters įniršį esą išprovokavo užgaulios vyro replikos.

Sugyventinį nužudžiusi vilnietė Marija Filipovič teismo sprendimu už grotų praleis 10 metų. Tiek žudikė, tiek jos auka tą kruviną naktį buvo girti, o moters įniršį esą išprovokavo užgaulios vyro replikos.

REKLAMA

Moters liudijimas teisme sukrečia. Ji teigia buvusi tokia girta, kad po dūrių peiliu atsigulė šalia sugyventinio ir tik ryte suprato, jog šis nebegyvas. Suteikti pagalbą jau buvo per vėlu, tad atvykusiems medikam liko tik konstatuoti vyriškio mirtį.

Drama apleistame name

Bylos duomenimis, M. Filipovič nužudė bejėgiškos būklės savo šeimos narį. Ji 2020 m. balandžio 10 d., laikotarpiu nuo 13 val. iki 19 val., apleistame, nebaigtame statyti name, būdama apsvaigusi nuo alkoholio, įsivėlė į konfliktą su sugyventiniu.

Vyras buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Tuo metu jis gulėjo lovoje. Moteris tyčia žvakės pagrindu kartą trenkė nukentėjusiajam į kaktą, po to tris kartus dūrė peiliu į pilvo sritį, taip padarydama nukentėjusiajam sunkius sužalojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Po dūrių peiliu, viskas komplikavosi kraujo išsiliejimu į pilvo sritį, ūmiu širdies veiklos ir kvėpavimo funkcijos sutrikimu. Vyras mirė nusikaltimo vietoje.

REKLAMA

Pripažino kaltę

Teisme žudikė kaltę pripažino visiškai. Moteris pasakojo, kad su sugyventiniu gyveno apleistame name. Balandžio 10 d. ryte ji, sugyventinis ir dar du asmenys gėrė burnos skalavimo skystį (60 ir 20 laipsnių stiprumo), sidrą, alų.

Jie gėrė ir dieną prieš tai, nes moteris gavo pašalpą. Sugyventiniui tada pasidarė bloga, todėl M. Filipovič pasakė jam išsimiegoti, o pati išėjo pratęsti išgertuvių pas pažįstamą moterį. Susipykusi su ja, M. Filipovič sugrįžo pas sugyventinį.

Vyras tuo metu gulėjo lovoje. Teisme moteris pasakojo, kad jai sugrįžus sugyventinis išvadino ją visokiais negražiais žodžiais, keikė, sakė kaip ji gali gerti su lesbiete (moterimi, pas kurią ji buvo dienos metu – aut. past.).

REKLAMA
REKLAMA

M. Filipovič nepatiko, kad ją keikė, todėl ji paėmė žvakidę ir trenkė ja sugyventiniui per kaktą. Anot žudikės, po smūgio jis gulėjo ir nieko nesakė. Žvakidė buvo masyvi, bažnytinė, sidabro spalvos.

Moteris kiek atlėgo ir nuplovė sugyventiniui žaizdą. Vis dėlto, tuo viskas nesibaigė. Abu vėl išgėrė skalavimo skysčio. Tada M. Filipovič išėjo, o po kelių minučių grįžo ir peiliu kelis kartus smogė sugyventiniui į krūtinę.

Užmigo šalia

Moteris teisme pasakojo, kad po smūgių peiliu vyras toliau gulėjo ant nugaros, jis nieko nesakė ir nesipriešino, buvo silpnas, negalėjo net kalbėti. Moteris galvojo, kad sugyventinis buvo tylus dėl smūgio žvakide. Ji pasakojo, kad taip pasielgė, nes buvo labai girta ir supykusi. O be to ir ne viską tiksliai atsimena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po smūgių peiliu ji jo neapžiūrėjo, nes bijojo pamatyti kraują. Jis gulėjo su rūbais, kraujas matėsi ant rūbų, ant lovos, visur. Ji nežino, kur padėjo peilį, bet jį policija rado po pagalve. Iš karto po smūgių ji nekvietė greitosios, nes buvo apsvaigusi.

Tiesa, moteris suvokė, kad jį sužalojo. Po to ji nuėjo miegoti šalia jo, o kai atsibudo – sugyventinis jau buvo negyvas. Ji teigė, kad buvo per girta, jog suprastų, kad žmogus miręs. Vaitojimų miegant ji negirdėjo. Tada ji nuėjo pas pažįstamą ir pasakė kviesti policiją, nes jos pačios telefonas buvo išsikrovęs.

Moteris pasakojo, kad su nužudytuoju jie buvo pažįstami tris metus, kartu kaip šeima gyveno dvejus. Gyveno esą tik iš jos gaunamos 270 eurų pašalpos. Ji išlaikydavo vyrą, pirkdavo maistą, juo rūpinosi.

Moteris teisme buvo itin atvira. Ji pasakojo, kad pašalpą jie pragerdavo per dvi savaites, po to rinkdavo butelius ir vėl gerdavo. Sugyventinis prieš ją esą kartais smurtaudavo, bet daugiau ji mušdavo jį. Paaiškėjo, kad yra buvęs atvejis ir anksčiau, kai ji peiliu dūrė tam pačiam vyrui į ranką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų