REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą nepatekusi Nendrė Černiauskienė vis tiek dirbs Seime. Seimo narys Valdemaras Valkiūnas ją paskyrė savo patarėja. Naujienų portalui tv3.lt Seimo narys atskleidžia ir dar vieną komandos nario pavardę.

Į Seimą nepatekusi Nendrė Černiauskienė vis tiek dirbs Seime. Seimo narys Valdemaras Valkiūnas ją paskyrė savo patarėja. Naujienų portalui tv3.lt Seimo narys atskleidžia ir dar vieną komandos nario pavardę.

REKLAMA

Savarankiškai save Seimo rinkimuose iškėlęs Valdemaras Valkiūnas savo patarėja ketvirtadienį paskyrė Liaudies partijos lyderę Nendrę Černiauskienę.

Seimo rinkimų metu N. Černiauskienė į Seimą su Liaudies partija kandidatavo Lazdynų apygardoje, tačiau į Seimą nepateko.

Komandai reikia kovotojų

V. Valkiūnas sako N. Černiauskienę paskirti savo patarėja svarstęs jau kurį laiką.

„Šiandien įforminta de facto, o šiaip anksčiau apsisprendžiau, kad reikia kovotojų, kurie rimtai galės padėti man įgyvendinti savo idėjas“, – tv3.lt pasakojo V. Valkiūnas.

Seimo narys sako, kad į jo komandrą netrukus turėtų prisijungti dar viena patarėja. Patarėjos kėdę V. Valkiūnas yra pasiūlęs dar vienai buvusiai kolegei.

REKLAMA
REKLAMA

„Biržuose-Kupiškyje dar bus. Esu rinktas Biržų-Kupiškio apygardoje. Biržuose irgi bus patyrusi darbuotoja, kuri dirbo mano, kaip mero padėjėja, tai Simona Bindariūtė. Irgi dirbusi Seime. Man reikia kvalifikuotų ir stiprių specialistų“, – sako V. Valkiūnas.

REKLAMA

V. Valkiūnas yra buvęs Biržų meras. Mero pareigas ėjo 2015–2019 m.

Pareigomis džiaugiasi

Pati N. Černiauskienė sako naujomis pareigomis besidžiaugianti, tačiau žurnalistams nedaugžodžiauja.

„Mes jau seniai buvome kartu komandoje, džiaugiuosi, kad jis mane pasikvietė“, – tv3.lt sako N. Černiauskienė.

N. Černiauskienė sako, kad būti Seimo nario patarėja jai leidžia patirtis, tačiau darbas, jos teigimu, taip pat bus ir proga mokytis.

„Manau, kad mano patirtis (bus naudinga darbe – aut. past.). Man tai taip pat yra galimybė daug ko išmokti“, – kalba N. Černiauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie V. Valkiūno sprendimą į komandą pakviesti N. Černiauskienę socialiniuose tinkluose pasisakė ir Europos Parlamento narė Aušra Maldeikienė.

Buvo skandalingai atleista

N. Černiauskienė yra buvusi Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja. Dirbdama Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) N. Černiauskienė buvo atsakinga už korupcijos prevenciją.

2018 m. N. Černiauskienė iš ministro patarėjo pareigų buvo skandalingai atleista kaip praradusi ministro pasitikėjimą. SAM tuo metu nurodė, kad A. Verygos netenkino N. Černiauskienės pasiekti rezultatai.

„Vienas iš netinkamos lyderystės pavyzdžių – vėluoja Vyriausybės programoje suplanuotos priemonės, skirtos korupcijos prevencijai vykdyti. Taip pat nepakankamai buvo vykdomas ir koordinuojamas Šakinės korupcijos prevencijos sveikatos priežiūros sistemoje programos įgyvendinimas, siekiant mažinti korupcijos apraiškas visame sveikatos sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, pastarosiomis dienomis viešoje erdvėje nemažai aptarinėjamas ir ES lėšomis įgyvendinamas mokymų projektas korupcijos prevencijos tema medikų bendruomenei, kur paskaitas skaitė buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė. Pastarasis sulaukė neigiamų jaunųjų gydytojų vertinimo dėl nekokybiško turinio.

Tai projektas, susijęs su viena iš LRV ir Nacionalinės korupcijos prevencijos programos įgyvendinimo planų priemonių. Nors pirminė šio projekto idėja buvo prasminga, tačiau nebuvo tinkamai pasirengta jos įgyvendinimui, prastai išgrynintas tyrinys, kurį rengiant nebuvo pakankamai dirbta su tiksline auditorija – medikais, neįsiklausyta į jų nuomonę.

REKLAMA

Užuot sutelkus medikų bendruomenę, buvo iššauktas nepasitenkinimas ir prašymai nutraukti šį projektą. N. Černiauskienė buvo šio projekto valdymo grupės vadovė. Tenka apgailestauti, kad patarėjai nepavyko susidoroti su šiais iššūkiais ir šios srities kuravimui bus ieškoma naujo komandos nario, kuris sutelktų bendruomenę ir efektyviai koordinuotų korupcijos prevencijos politiką Sveikatos apsaugos ministro komandoje“, – 2018 m. atleidžiant N. Černiauskienę žiniasklaidai komentavo ministro patarėja Lina Bušinskaitė.

N. Černiauskienė tada gynėsi, kad ministerijos mesti kaltinimai neatitinka tikrovės, o už priemones, minimas ministerijos, ji sakė net nebuvusi atsakinga.

REKLAMA

Dar anksčiau N. Černiauskienė dirbo Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT). Nuo 2003 m. iki 2011 m. N. Černiauskienė buvo STT Korupcijos rizikos skyriaus vyriausiaja specialiste.

Kiekvienas Seimo narys, įgijęs Seimo nario mandatą, gauna teisę įdarbinti savo padėjėjus. Parlamentarų darbą reglamentuojantis Seimo statutas nurodo, jog vienas Seimo narys gali įdarbinti iki trijų pilnu etatu dirbančių padėjėjų. Tiesa, padėjėjų gali būti daugiau, jei jie dirba puse ar ketvirčiu etato.

Seimo nario padėjėjas 2020 m. uždirba nuo 1179,2 iki 2112 eurų per mėnesį „ant popieriaus“.

Apie į Seimą neperrinktus, tačiau patarėjais sugrįžusius Seimo narius narius tv3.lt rašė jau anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų