REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje dar vienas naujų koronaviruso atvejų rekordas – šįkart 474. TV3 žinios nusprendė pažvelgti į sostinės naktinį gyvenimą. Kol vieni barai, naktiniai klubai neriasi iš kailio, pareigūnams rodydami, kaip laikosi visų dėl plintančio COVID-19 priimtų taisyklių, dalyje pasilinksmino vietų jų lankytojai naktį visus reikalavimus, rodos, pamiršo.

Lietuvoje dar vienas naujų koronaviruso atvejų rekordas – šįkart 474. TV3 žinios nusprendė pažvelgti į sostinės naktinį gyvenimą. Kol vieni barai, naktiniai klubai neriasi iš kailio, pareigūnams rodydami, kaip laikosi visų dėl plintančio COVID-19 priimtų taisyklių, dalyje pasilinksmino vietų jų lankytojai naktį visus reikalavimus, rodos, pamiršo.

REKLAMA

Įkaušęs jaunimas būriuosi, nesilaiko atstumų, glėbesčiuojasi be jokių kaukių. Išskirtiniai vaizdai iš pandemijos įkarštyje vykstančių šėlionių kolegų parengtame reportaže.

Policijos, visuomenės sveikatos centro ir savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai žygiuoja į pirmą barą. Pasilinksminimo vietų šeimininkai žino, kad sugriežtinus Vilniaus klubų, kavinių, barų taisykles, savivaldybė tikrina kaip saugiai veikia verslas.

Per vakar laboratorijos užfiksavo 474 susirgimus. Tai naujas rekordas.

Dalis taisyklių barams, klubams yra privalomos, dalis tik rekomenduojamos. Savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus specialistai žiūri, ar visur iškabinti aprašymai su sugriežtinta tvarka, ar žmonės dėvi apsaugines kaukes kol stovi eilėje, negeria alkoholio, ar prie įėjimų, baro prekystalio, tualetų yra dezinfekcinio skysčio, žmonės laikosi atstumų. O dešimtą valandą vakaro žmonių baruose netrūksta.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu šnekant apie mane, nusmuko kaukė, nes nosis tokia įdomesnė ir nieko nepadarysi, toks gimiau. Mama, jeigu žiūri, labas tau. Alaus nenukarosinom“.

REKLAMA

„Dėl taisyklių vieni laikosi, kiti nesilaiko. Nuo žmogaus priklauso“.

„Visą laiką yra kažkoks procentas žmonių, kurie nesilaiko ir nori prieštarauti visai tai sistemai“.

Tikrintojai aplanko apie 10-imt vietų. Baruose, kurie dirbti pradeda anksčiau, žmonių daugiau. Vėliau duris atveriančiuose klubuose 11-ą valandą vakaro dar tuštoka. Tačiau daliai klientų ir nedidelėse eilėse baigiasi kantrybė, lankytojai piktinasi, kad prie įėjimo tenka pastovėti, kol registruojami žmonės, nesupranta, kodėl svarbu dėvėti kaukes net ir šokių aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Gerai, kad tikrina? – Nelabai, nelabai, sunku patekti čia. Čia mes jau stovim gal 20 minučių beveik. Tikrina viską, nemalonu“.

„Man tiesiog kyla klausimas, kaip tada bučiuotis su kauke. Vis tiek žinot šokis, žmonės įsiaudrina, kaip pabučiuoti partnerį. – O kaip kitos taisyklės, kad reikia dėvėti kaukes prie baro. – Čia yra normalu, čia yra normalu. Mes einam užsisakyti gėrimų, čia yra normalu“.

„Kiek patikrinome barų kažkur apie 10-imt. Vieninteliam bare nebuvo, kad nebuvo dezinfekcinio prie įėjimo, bet kaip aiškino baro vadovė, kad pas juos buvo iš pradžių vienas įėjimas, o dabar pasikeitė dėl to nespėjo perkelti, pažadėjo iškarto ištaisyti“, – sako Viešosios tvarkos skyriaus specialistas Nerijus Giedrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai čia barai, kuriuose pareigūnai nesilankė. Kol vieni sostinės klubai neriasi iš kailio, kad nebūtų pažeidinėjama tvarka, keliose pasilinksminimo vietose taisyklės, kurias priėmė savivaldybė ir patys barų atstovai, atrodo visiems nė motais. Įsibėgėjant nakčiai žmonės vis labiau atsipalaiduoja, šoka prie baro prekystalio, prie staliukų. Kartu su budrumo jausmu, nuo nosių nyksta ir kaukės, nesilaikoma atstumo. Kol galiausiai 3 valandą nakties linksmybės atrodo štai taip: žmogus prie žmogaus, jokių kaukių, alkoholis.

Tiesa, Nuo pirmadienio visoje Lietuvoje barai, klubai, kavinės galės dirbti iki 24-os valandos. Klientų registracija taps ne rekomenduojama, o privaloma.

REKLAMA

Šalia dvylikos savivaldybių, kurioms patekus į raudoną zoną nuo pirmadienio įvedamas karantinas jungiasi ir daugiau regionų. Karantinas kitą savaitę bus skelbiamas ir Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Vilniaus, Širvintų, Šilalės, Trakų ir Telšių rajonų savivaldybėse. Jų gyventojams visose viešose uždarose erdvėse būtina dėvėti kaukes, draudžiama būriuotis didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis. Įvedamas nuotolinis mokymas moksleiviams, išskyrus pradinukus, būrelius organizuoti galima tik nuotoliniu būdu. Valstybinėms įstaigoms privalomas visiškas arba dalinis nuotolinis darbas. Ribojamas viešojo transporto keleivių, pirkėjų ir paslaugų gavėjų srautas, draudžiama lankyti vyresnius nei 14-os sveikatos ir socialinės globos įstaigų pacientus, išskyrus nėščiąsias.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų