REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girto vos 20 metų jaunuolio smūgis atėmė jo bendraamžiui gyvybę, o  jį patį pasodino į teisiamųjų suolą. Už šį nusikaltimą gresia iki 15 metų kalėjimo.

Girto vos 20 metų jaunuolio smūgis atėmė jo bendraamžiui gyvybę, o  jį patį pasodino į teisiamųjų suolą. Už šį nusikaltimą gresia iki 15 metų kalėjimo.

REKLAMA

Teisėsauga baigė tirti ir teisminiam nagrinėjimui perdavė baudžiamąją bylą dėl šių metų balandžio 24-osios vakarą Radviliškyje nužudyto dvidešimtmečio jaunuolio. Nužudymu ir viešosios tvarkos pažeidimu kaltinamas jo buvęs klasės draugas.

Mirė vietoje

Tą vakarą, apie pusę vienuoliktos, policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, kad  Dariaus ir Girėno gatvėje, prie buvusios pieninės, vyksta muštynės.

Atvykę į įvykio vietą, jie pamatė ant žemės be sąmonės gulintį  jaunuolį, kuriam medikai darė dirbtinį širdies masažą.

Po kiek laiko, vykstant gaivinimo veiksmams,  nuo miesto centro atėjo du jaunuoliai. Anot liudytojų, jie buvo panašūs į  prieš tai iš vykusio konflikto pasišalinusius jaunuolius.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai, apžiūrėję jų rankas, pamatė, kad vieno jų  kumščiai – kruvini. Paklausę, kas įvyko, pareigūnai išgirdo, kad jis  su draugu ėjo gatve, sutiko jaunuolių kompaniją, kurioje buvo ir jo buvusi draugė.

REKLAMA

Tarp jaunuolių įvyko konfliktas, pasibaigęs muštynėmis. Ant žemės griuvo du sutiktosios grupės jaunuoliai, kurių vienas nebeatsikėlė, o kiti incidento dalyviai išsilakstė.

Greitosios pagalbos medikai jaunuolį gaivino apie 20 min., tačiau buvo konstatuota jo mirtis. Į nusikaltimo vietą grįžę įtariamieji – du jauni Kalnelio Gražionių kaimo gyventojai, buvo sulaikyti.

Konfliktas dėl merginos

Tyrimo metu paaiškėjo, kad incidentas kilo dėl merginos. 20-metis įtariamasis vakarą su dviem draugais leido Kalnelio Gražionių kaime, gurkšnodami alkoholį.

REKLAMA
REKLAMA

Telefonu jį pasiekė nuotrauka, kurioje jo mergina vakarą leido Radviliškyje su kitu vaikinu,  20-mečiu jo buvusiu bendraklasiu.

Nustatyta, kad šis vakarą leido irgi  kompanijoje, irgi prie alkoholio taurės. Kartu su juo buvo  dar du vaikinai ir dvi nepilnametės merginos. 

Tarp radviliškiečių  ir  Kalnelio Gražionių kaime gyvenančio vaikino žodis po žodžio prasidėjo telefoninis santykių aiškinimasis, pasibaigęs  radviliškiečių kvietimu santykius išsiaiškinti susitikus.

Abi kompanijos susitiko  Dariaus ir Girėno gatvėje. Po apsižodžiavimo  20-metis Kalnelio Gražionių kaimo gyventojas tris sutiktosios kompanijos vaikinus apdalino smūgiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas jų buvo mirtinas. 20-metis radviliškietis mirė nuo galvos ir kaklo sumušimų,  sukėlusių  kraujosruvas  galvoje bei kraujo išsiliejimą smegenyse. Tai komplikavosi ūmiu centrinės kilmės kvėpavimo ir širdies veiklos sutrikimu. Tiek nukentėjusysis, tiek įtariamasis buvo neblaivūs.

Už nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų