REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusią žmoną persekiojęs 40 metų Mindaugas Juodeikis sulaukė teismo bausmės už tai, kad neteisėtais būdais rinko informaciją apie buvusios žmonos ir dukters asmeninį gyvenimą. Vyras vaizdą ir garsą perduodančius prietaisus buvo įrengęs net vonioje.

Buvusią žmoną persekiojęs 40 metų Mindaugas Juodeikis sulaukė teismo bausmės už tai, kad neteisėtais būdais rinko informaciją apie buvusios žmonos ir dukters asmeninį gyvenimą. Vyras vaizdą ir garsą perduodančius prietaisus buvo įrengęs net vonioje.

REKLAMA

Tokius M. Juodeikio veiksmus įvertino teismas, pripažinęs jį kaltu net dėl kelių epizodų ir paskyręs subendrintą 6,5 tūkst. eurų baudą. Ar tai sustabdys vyrą – sudėtinga pasakyti, mat pora išsiskyrė dar 2012-siais. Tiesa, ilgą laiką jie gyveno tame pačiame trijų kambarių bute.

Teisme tiek M. Juodeikis, tiek jo buvusi žmona pateikė skirtingas versijas. Moteris pasakojo apie buvusio sutuoktinio grasinimus, paliekamus sekimo prietaisus. Tuo metu M. Juodeikis tikino, kad žmona jį šmeižia, nes, anot jo, nori pasisavinti abiem priklausantį butą.

Naudojo slaptą įrangą

Bylos duomenimis, M. Juodeikis neteisėtai rinko informaciją apie privatų asmens gyvenimą. Viskas prasidėjo dar 2016 m. lapkričio 17-ąją. Tuomet, svetainėje, kurioje nuolat gyveno buvusi sutuoktinė, vyras paslėpė SIM kortele nuotoliniu būdu kontroliuojamą geografinės padėties nustatymo, vaizdo ir garso fiksavimo įrenginį su išankstinio apmokėjimo SIM kortele.

REKLAMA
REKLAMA

Taip jis neteisėtai slapta klausėsi, fiksavo ir rinko informaciją apie privatų žmonos bei dukros asmeninį gyvenimą.

Vėliau M. Juodeikis vonios kambaryje po svarstyklėmis pritvirtino nuotolinio duomenų (vaizdo ir garso) perdavimo įrenginį. Vonioje paslėptą prietaisą moteris surado pakankamai greitai. Bet tai buvo dar ne viskas.

REKLAMA

Vėliau pasiklausymo ir vaizdo perdavimo įranga buvo surasta bute esančioje svetainėje, tarp stalo lentynų. Vyras taip pat buvo įrašęs šnipinėjimo programą į moters kompiuterį ir nustatė, jog jame nuolat būtų fiksuojami nevieši elektroniniai duomenys – saugomi ekrano atvaizdai, garso įrašai bei klaviatūros paspaudimai.

Neigia kaltinimus

M. Juodeikis teisme kaltės nepripažino. Jis pasakojo, kad nukentėjusioji yra jo buvusi sutuoktinė. Visi konfliktai esą kildavo dėl buto. Minėtas butas buvo bendroji jungtinė jų nuosavybė, įgyta santuokoje.

REKLAMA
REKLAMA

M. Juodeikio teigimu, moteris darė viską, kad jis minėtame bute negyventų, išeitų iš jo. „Dėl buto vyko teismai, be priežasties nuolat buvo kviečiami policijos pareigūnai, buvau apkaltintas pasikėsinimu nužudyti, buvo kaltinamas nuodijęs sutuoktinės ir vaikų maistą.

Mano atžvilgiu buvo pradėtos dvi baudžiamosios bylos, tačiau ikiteisminiai tyrimai buvo nutraukti, nes kaltinimai nepasitvirtino. Minėtas butas yra trijų kambarių, jame gyvenome aš su sutuoktine ir mūsų dviem vaikais“, – teisme pasakojo M. Juodeikis.

Šnipinėjimo įrangą jis esą naudojo norėdamas apsisaugoti nuo sutuoktinės melo, susidorojimo. Dėl to laikė vaizdo stebėjimo kameras. Kadangi be jokios priežasties, anot jo, daug kartų buvo kviesti policijos pareigūnai, norėdamas turėti įrodymus, jis įsigijo vaizdo stebėjimo kameras, kurios filmuoja slaptai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad 2019 m. rugpjūtį jis sudarė naują santuoką. O su buvusia žmona oficialiai išsituokė 2012 metais, tačiau kurį laiką buvo sugyventiniai, kartu gyveno, keliavo.

M. Juodeikis nepripažino jam pareikštų kaltinimų. Teigė, kad su buvusia žmona nebegyvena, iš buto išsikraustė. Maža to, jis esą neturėjo jokio motyvo sekti buvusios sutuoktinės, nes vedė kitą moterį.

Nukentėjusiosios versija

Buvusi M. Juodeikio teisme pasakojo, kad su vyru išsiskyrė 2012 m.. Ji tuo metu laukėsi, o kaltinamasis turėjo kitą moterį. Prieš gimdymą jam atleido, jie susitaikė, bet po kelių savaičių ji suprato, kad M. Juodeikis su kita moterimi santykių nenutraukė.

REKLAMA

Vaikui buvo dvi savaitės, kai galutinai nutraukė santykius. Tada, anot jos, prasidėjo persekiojimai, kurių pasitaikydavo ir anksčiau, tik ji į policiją tada nesikreipdavo. Buvęs sutuoktinis prijungdavo GPS sekimo prietaisus, stebėdavo ir persekiodavo ją.

Po dviejų metų, 2014-2015 m.,  jie buvo susitaikę, kartu išbuvo apie 1,5 metų. Su M. Juodeikiu 2015 metais kartu važiavo į keliones – buvo Italijoje, Sankt Peterburge, Bulgarijoje. Bet netrukus santykiai vėl pašlijo.

O jiems išsiskyrus, M. Juodeikis grįžo prie senų įpročių. Anot moters, jis nuolat vartojo alkoholinius gėrimus. Ji miegodavo tik 2-3 val. per naktį. Kaltinamasis grasindavo ją nužudyti, todėl parašė pareiškimą policijai.

REKLAMA

Kai  M. Juodeikis gerdavo, anot moters, vaikai nėjo į mokyklą ir į darželį, nes užmigdavo tik 4-5 val. ryto. Moteris pradėjo kviesti policiją, nes gyventi kartu buvo nebeįmanoma. Dukra esą taip pat prašydavo kviesti pareigūnus.

Moteris pasakoja, kad buvęs sutuoktinis atimdavo telefoną, automobilio padangas nuleisdavo. Matydavo, kad jis tikrina jos paskyras, jos vardu atrašydavo į žinutes. Ji keisdavo slaptažodžius kas savaitę.

Kaltinamasis turėjo savo butą, bet ten gyventi nėjo, trikdė jų gyvenimą, gėrė. Butą jis įsigijo iš karto po jų skyrybų, bet ten negyveno. Iš pradžių tą butą nuomojo, nes reikėjo teikti vaikams išlaikymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik po kurio laiko suprato, kad yra kaltinamojo sekama. Kur tik ji nuvažiuodavo, visada pastebėdavo, kad M. Juodeikis vis pasirodydavo ten, kur ir ji. Po kurio laiko sekimo prietaisą moteris rado ir savo rankinėje, kišenėje.

Moteris pasakojo, kad 2017 rugpjūčio 18 d. jų bute, vonioje, po svarstyklėmis rado paslėptą mini kamerą. Dukra taip pat buvo stebima, nes visi kartu naudojosi vonia ir tualetu. Filmuojama buvo visa vonios patalpa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų