REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimonytė šiemet tikisi būti išrinkta dar pirmajame ture

papildyta 21.13 val.

Konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė tikisi, kad šiemet jai pavyks pakartoti savo sėkmingą rezultatą 2016 m. Seimo rinkimuose ir vienmandatėje apygardoje būti išrinktai dar pirmajame ture. 

Konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė tikisi, kad šiemet jai pavyks pakartoti savo sėkmingą rezultatą 2016 m. Seimo rinkimuose ir vienmandatėje apygardoje būti išrinktai dar pirmajame ture. 

REKLAMA

Šiemet I. Šimonytė kandidatuoja Antakalnio apygardoje Vilniuje. 2016 m. rinkimuose ji užtikrintai užsitikrino pergalę dar pirmajame ture, surinkusi 51,54 proc. balsų.

„Tikiuosi, bet, jeigu bus ir antras turas, tai kovosiu antrame ture taip, kaip moku“, – žurnalistams rinkimų naktį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų būstinėje kalbėjo I. Šimonytė.

Tuo metu partijos rezultatų po pirmojo rinkimų turo ji neskuba prognozuoti ir siūlo laukti antrojo turo, kuomet „iš tikrųjų mes pamatysime, kokia buvo Lietuvos žmonių valia“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes tuoj pradėsime gauti skaičius. Kokia prasmė dabar yra spekuliuoti apie skaičius ir mandatus. Pamatysime, kokie yra antri turai, kas išeina į antrus turus, kokie yra konkurentai. Tada galėsime nebe spėlioti, o prognozuoti“, – siūlė I. Šimonytė.

REKLAMA

Derybų dėl koalicijos neskubins

Paklaustas, ar jau šiandien tikisi pradėti pradines derybas dėl valdančiosios koalicijos, partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis taip pat siūlė neskubėti, tačiau pridūrė, kad partija yra atvira pasiūlymams.

„Labai sunku pasakyti. Manau, visų pirma, spendžiant ir iš paskutinių rinkimų, rezultatų gali tekti laukti tikrai ilgai. 2016 m. mes laukėme net keletą dienų rezultatų. Bent jau mūsų nuostata yra tokia, kad reikia labai ramiai žiūrėti, kaip čia viskas atrodys. Jeigu bus tokių intencijų kalbėtis, mes, be abejonės, esame atviri“, – kalbėjo G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat teigė dar nežinantis, kurios partijos kandidatus konservatoriai palaikys antrajame ture, dėl to bus sprendžiama individualiai. 

„Pirmiausia mes sprendžiame, kad tikrai nebūsime prieš, būsime už. Kitaip tariant, žiūrėsim kandidatų vertybes, reputaciją, programinį suderinamumą ir tą poziciją pareikšime“, – tvirtino G. Landsbergis. 

„Noriu pabrėžti tą aiškesnį išskyrimą, kad pabrėžtume ten, kur įmanoma, kodėl mes remiame vieną ar kitą kandidatą, kokios jo savybės turėtų būti žmonėms svarbios, kad balsavę pirmajame ture už mus, ateitų balsuoti antrajame ture už kitą kandidatą“, – aiškino jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kritika Vyriausiajai rinkimų komisijai

I. Šimonytė mano, kad ne viskas buvo padaryta, kad žmonės galėtų rinkimuose išreikšti savo valią.

„Dalis žmonių negalėjo pasinaudoti savo konstitucinėmis teisėmis ir tai yra klausimai, apie kuriuos reikės labai atvirai kalbėti“, – teigė I. Šimonytė. 

Ji pasakojo, kad apie žmonių konstitucinei teisei iškylančias grėsmes kalbėjo ir frakcijos susitikime su Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininke Laura Matjošaityte ir būtent dėl jų pasirinko balsuoti iš anksto. 

„Ir mes patys dėl to apsisprendėme eiti balsuoti iš anksto, o ne šiandien, kad nesusidurtume su tokia rizika, kad užsikarantinavus ar saviizoliavusis penktadienį atstitiktų taip, kad negalėtume pasinaudoti savo konstitucine teise, jeigu nespėtume pateikti prašymo balsuoti“, – sakė ji. 

REKLAMA

„Tai nėra menka problema (...) matyt, kad ne viskas buvo padaryta, kad šiomis netikrumo sąlygomis, būtų galėję savo valią išreikšti, o dalis žmonių, matyt, natūraliai pabijojo ateiti į apygardas ir susidurti su didesniu žmonių būriu“, – kalbėjo I. Šimonytė. 

Rinkėjų aktyvumas Seimo rinkimų pirmajame ture siekė  47,16 proc. – trimis procentiniais punktais mažiau nei prieš ketverius metus, paskelbė Vyriausioji rinkimų komisija.

„TV3 Žinios. Seimo rinkimai 2020“. Pokalbis su Ingrida Šimonyte:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų