REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį socialinėje paskyroje „Facebook“ premjero Sauliaus Skvernelio žmona Silvija Skvernelė pasidalijo įrašu, kuriame ji viešai dėkoja ministrei Ritai Tamašunienei už skandalais apipintą Upės gatvės keliuko asfaltavimą.

Antradienį socialinėje paskyroje „Facebook“ premjero Sauliaus Skvernelio žmona Silvija Skvernelė pasidalijo įrašu, kuriame ji viešai dėkoja ministrei Ritai Tamašunienei už skandalais apipintą Upės gatvės keliuko asfaltavimą.

REKLAMA

S. Skvernelė socialinėje paskyroje viešai rašė:

„Sveiki visi. Tiesiog pasinaudosiu proga ir paprašysiu, kad vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuotumėte už Rita Tamašunienę. Kodėl tai darau, nes tai yra tas žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus raj. savivaldybės darbuotojams. Jos pastangų dėka mes turime šiandien dalį asfalto. Neatlygintina politinė reklama.“

Tokie pasisakymai neprasprūdo ir pro internautų akis, dalis žmonių išreiškė pasipiktinimą dėl tokio premjero žmonos viešo pareiškimo.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi S. Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas naujienų portalui tv3.lt pateiktame komentare sako, kad tai yra asmeninė premjero žmonos išsakyta nuomonė, tačiau jos plačiau komentuoti negali, nes nėra S. Skvernelės atstovas.

REKLAMA

„Premjero žmona, kaip ir bet kuris kitas Lietuvos pilietis, turi teisę išsakyti savo nuomonę visais klausimais. Tai yra asmeninis premjero žmonos pasisakymas, kurio, nebūdamas jos atstovu, komentuoti negaliu“, – teigė T. Beržinskas.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad praėjusių metų lapkritį paaiškėjo, kad pradėta asfaltuoti Smiglių kaime esanti Upės gatvė, kurioje stovi premjero namas. Žiniasklaidai kilo įtarimų, kaip buvo skirtas finansavimas šiems kelio darbams. Spalio pabaigoje Vilniaus rajono savivaldybės tarybos sprendimu Upės g. pateko į asfaltuojamų kelių sąrašą, po mažiau nei savaitės Vyriausybė šiems darbams skyrė lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi daug kam kėlė abejonių faktas, kad ministrų kabinetui svarstant šį klausimą, pats S. Skvernelis nuo jo nenusišalino. Premjero aplinka gynėsi, kad Vyriausybės sprendime Upės g. nėra minima, o pats S. Skvernelis asmeniškai tikrai nesirūpino, kad gatvė, kurioje stovi jo namas, būtų padengta nauju asfaltu.

Dėl šios istorijos tyrimą pradėjo ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). Po šešių mėnesių VTEK paskelbė, kad nutraukia tyrimą dėl Upės g. asfaltavimo, šiam sprendimui komisijos nariai pritarė vienbalsiai.

„Džiaugiuosi, kad šitoje istorijoje padarytas galutinis teisinis vertinimas. Nuo pat pirmos dienos tuo ir neabejojau. Kadangi to, kuo buvau nuolat kaltinimas, šmeižiamas, niekada jokių veiksmų nepadariau, džiaugiuosi, kad tas tyrimas, kuris truko labai ilgai, pasibaigė ir sprendimas priimtas vienbalsiai. Noriu apgailestauti, tai yra teisinis vertinimas. Bet, kokia yra padaryta reputacinė žala kaip politikui, šešis mėnesius nuolat kartojant šmeižtą, melą tiek Seimo salėje, tiek ir kituose formatuose“, – tąkart VTEK sprendimą komentavo S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų