REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį „Žinių radijo“ laidoje kalbėjęs „Laisvės ir teisingumo“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis nepagailėjo kritikos šalies prezidentūrai ir šalies vadovui Gitanui Nausėdai. Jo nuomone, patarėjai naudojasi savo padėtimi, o prezidentas to net nesupranta.

Penktadienį „Žinių radijo“ laidoje kalbėjęs „Laisvės ir teisingumo“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis nepagailėjo kritikos šalies prezidentūrai ir šalies vadovui Gitanui Nausėdai. Jo nuomone, patarėjai naudojasi savo padėtimi, o prezidentas to net nesupranta.

REKLAMA

R. Žemaitaitis radijo laidoje „Opozicija“ taip pat pasiūlė prezidentui išmokti priimti kritiką: „Kitas yra dalykas, kaip ir man politikui, ir kitiems, reikia suprasti, kad ateina ta diena, kada tavo aureolė pradeda leistis ir tu sulauki tam tikros kritikos už savo veikimą arba neveikimą. Ir aš jos sulaukiu. Tik ją turi priimti, su tuo susitaikyti ir pripažinti, kad tai yra faktas“.

Radijo laidoje buvo kalbama apie visuomenėje plačiai nuskambėjusį skandalą, kuomet prezidento atstovai prezidentūroje vyksiančio renginio moderuoti neleido trims žurnalistams – Rimvydui Valatkai, Vytautui Bruveriui ir Ritai Miliūtei.  R. Žemaitaičio nuomone, tai – paprasčiausias išankstinių sąskaitų suvedinėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu prezidentūros patarėjai pamatė, kad premjeras gali ištrinti įrašus ir niekas nereaguos, viskas bus gerai, tai matyt patarėjai leido sau neįleisti kelių žurnalistų. Manau po pusės metų mes sužinosime, kad jų tokių buvo ir daugiau. (...)

REKLAMA

Prezidentūroje matomai yra vienas kitas patarėjas, kuris turi nesuvestų sąskaitų su žurnalistais rinkimų metu ir bando per prezidentą tą dalyką padaryti“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo politikas.

Pasak jo, prezidentūroje jau kurį laiką vyksta įtartini dalykai, o pats G. Nausėda tiesiog nesuvokia, kada juo yra bandoma pasinaudoti: 

„Aš prisimenu inauguraciją, kurioje teko man pačiam dalyvauti, kur prezidentas sakė, kad prezidentūra bus atvira, prieinama visiems. Visi galės išreikšti savo nuomonę, dalyvauti prezidentūroje. Atsiranda tokie dalykai, kai ribojama. (...)

REKLAMA
REKLAMA

Juolab, kai vienas iš tų dalyvavusių žurnalistų yra nepriklausomybės akto signataras. Mes galime nemylėti Valatkos, galime jį gerbti, galime negerbti, galime sakyti, kad jis blogas, politiškas ar apolitiškas. Bet niekam nesuteikiama teisė daryti, taip, kaip atsitiko čia. (...)

Prezidentas matyt neatskiria tų dalykų, kada yra piktybiškai daroma, o kada yra bandoma pasinaudoti. Bet jau tokių faktų yra ne vienas. (...) Manau, kad to tik daugės ir į viešumą pradės lįsti“.

Prezidentūra renginyje nepageidavo kelių specifinių pavardžių

Primename, kad prezidentūra ketvirtadienį paskelbė, jog jos pageidavimu, ketvirtadienį vykusio forumo „Liublino ketvertas: idėja ir tikrovė“ negalės moderuoti žurnalistai Rimvydas Valatka ir Vytautas Bruveris. Vėliau prie šio sąrašo buvo pridėta ir žurnalistė Rita Miliūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi esu šio įvykio centre, negaliu taip grakščiai rašyti, tai pridursiu tik tiek, kad Prezidento Nausėdos ryškėjanti priklausomybės liga nuo cenzūros primena ne tiek Lukašenką, kiek jo sūnų Kolią. Nu, ne 9-10 m. berniukas, ale vis tiek dar berniukas.

Kas tikrai graudu, tai, kad kerštingas lietuviškas Kolia savinasi Prezidentą V.Adamkų, bando vaizduoti, kad jis toks pat kaip Adamkus. Adamkus niekada šitaip nebūtų pasielgęs“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė R. Valatka.

„Signataras Rimvydas Valatka, Vytautas Bruveris ir aš šiandieną turėjom moderuoti sesijas LT, PL, UA ir BY intelektualų forume. Gitanas Nausėda – Jerzy Giedroyco atminties renginį įleidęs į prezidentūrą – pabuvo nekerštingai rūpestingas ir dovanojo laisvą pusdienį“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė R. Miliūtė.

REKLAMA

Kaip rašė naujienų agentūra BNS, pasak prezidento patarėjo Antano Bubnelio, „kaip ir organizuojant daugelį kitų renginių Prezidentūroje, prezidento patarėjai kartu su renginio organizatoriais tariasi dėl renginio turinio, jo pranešėjų, vedėjų, moderatorių ir įvairiais kitais organizaciniais klausimais“.

Stebėkite visą pokalbį "Žinių radijo" laidoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų