REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainininkai, aktoriai, sportininkai, profesoriai. Partijos dalyvauti šių metų rinkimuose pakvietė ne vieną žinomą veidą. Visgi kai kurios įžymybės rinkimuose laimę bando jau nebe pirmą kartą ir mėgsta neprisirišti prie vienos partijos.

Dainininkai, aktoriai, sportininkai, profesoriai. Partijos dalyvauti šių metų rinkimuose pakvietė ne vieną žinomą veidą. Visgi kai kurios įžymybės rinkimuose laimę bando jau nebe pirmą kartą ir mėgsta neprisirišti prie vienos partijos.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt supažindina, kokios žinomos pramogų, sporto, kultūros ir mokslo asmenybės dalyvauja šių metų Seimo rinkimuose.

Laisvės partijoje – žinomi ekrano veidai

Bene daugiausiai pramogų pasaulio žvaigždžių savo sąraše sutalpino Aušrinės Armonaitės Laisvės partija.

Į parlamentą antrą kartą patekti mėgina dainininkė Donalda Meiželytė. 2008 m. atlikėja į Seimą pateko kartu su Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo sąrašu, rinkėjai moterį iš 40 sąrašo vietos iškėlė į 10. D. Meiželytė savo laimę bandė ir vienmandatėje Tauragės apygardoje, tačiau čia sėkmė nenusišypsojo – dainininkė sulaukė 14,16 proc. rinkėjų balsų, liko trečia ir į antrąjį rinkimų turą nepateko. 2012 m. registravosi kaip nepriklausoma kandidatė, tačiau vėliau planų dalyvauti rinkimuose atsisakė.

Šiuo metu D. Meiželytė yra Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė, į kurią pateko su sostinės mero Remigijaus Šimašiaus komitetu. D. Meiželytė savo laimę bandys ir Lazdynų vienmandatėje apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA

Į Seimą patekti bandys ir D. Meiželytės kolega sostinės taryboje, prodiuseris, laidų vedėjas Gediminas Jaunius. Jis Laisvės partijos sąraše įrašytas paskutiniu numeriu, G. Jaunius taip pat varžysis Verkių vienmandatėje apygardoje.

REKLAMA

Laisvės partijos sąraše galime sutikti ir šokėją Saulių Skambiną. Nors vyras žinomas labiau dėl savo pasiekimų šokių aikštelėje ir dalyvavimo televizijos projektuose, S. Skambinas laimę rinkimuose bando ne pirmą sykį.

2012 m. Seimo rinkimuose šokėjas dalyvavo su Artūro Zuoko vadovauta „Sąjunga Taip“. S. Skambinas rinkiminiame sąraše buvo įrašytas 22 numeriu, rinkėjai jį iškėlė į 13 porinkiminio sąrašo vietą. Visgi „Sąjunga Taip“ neperžengė reikalingo 5 proc. balsų barjero ir S. Skambinas į parlamentą nepateko. Sėkmė vyrui nenusišypsojo ir Dainavos vienmandatėje apygardoje, kurioje jis pirmajame ture liko aštuntas.

REKLAMA
REKLAMA

2015 m. S. Skambinas dalyvavo ir savivaldos rinkimuose, tik tąkart – Darbo partijos sąraše. Į Kauno miesto savivaldybės tarybą nei darbiečiams, nei S. Skambinui patekti nepavyko. Šiuose rinkimuose S. Skambinas varžysis ir Petrašiūnų-Gričiupio vienmandatėje apygardoje.

Ir vyriausioji Lietuvos ragana, ir „Skambutis!“, ir Saulius Poška

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąraše 98 numeriu įrašytas Kristijonas Bartoševičius. Visuomenininkas yra dirbęs „Ažuoliuko“ choro direktoriumi, džiazo festivalių organizatoriumi, tačiau labiausiai K. Bartoševičių išgarsinusi veikla – išgalvotos „Mėslitos“ įmonės direktoriaus Sauliaus Poškos vaidmuo „Dviračio žiniose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ketverius metus Lietuvoje tvyrojo draudimų, ribojimų ir reguliavimų tvarka. Ketverius metus parlamento „lyderiai“ bandė vis labiau kontroliuoti laisvų Lietuvos piliečių veiksmus. Man toks dabartinės valdžios požiūris į Lietuvos žmones yra nepriimtinas. Savo pavyzdžiu noriu skatinti žmones imtis iniciatyvos, atsakomybės ir lyderystės prisidėti prie tvirtesnės Lietuvos, identifikuojant mūsų stipriąsias ir silpnąsias puses. Pastarąsias tobulinti, o gerąsias auginant puoselėti“, – savo apsisprendimą dalyvauti Seimo rinkimuose aiškino ekonomikos studijas baigęs K. Bartoševičius.

Jis konservatorius atstovaus ir Šalčininkų-Vilniaus vienmandatėje apygardoje vyksiančiuose rinkimuose.

REKLAMA

31 numeriu Centro partijos-tautininkų sąraše įrašytas aktorius Sigutis Jačėnas. Vienas iš „Keistuolių teatro“ įkūrėjų atliko vaidmenis ne viename šalies teatre, vedė televizijos ir radijo laidas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) savo sąraše įrašė ir aktorių, Šiaulių dramos teatro vadovą Aurimą Žvinį, daugeliui žinomą kaip serialo „Naisių vasara“ pagrindinio veikėjo Pijaus vaidmens atlikėją. Praėjusiais metais A. Žvinys buvo ir valstiečių kandidatas Šiaulių miesto mero rinkimuose, surinko 7,29 proc. balsų ir užėmė ketvirtą vietą.

Laimę su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) bando ir dainininkas, buvęs Seimo narys Antanas Nedzinskas, kuriam teko 116 numeris partijos sąraše.

REKLAMA

2008 m. Seimo rinkimuose A. Nedzinskas dalyvavo su Tautos prisikėlimo partija. Nors rinkėjai sąraše A. Nedzinsko ir neišreitingavo, mandatą jis gavo po pergalės Dzūkijos vienmandatėje apygardoje. Antrajame ture A. Nedzinskas įveikė patyrusį politiką Vidmantą Žiemelį, o kova buvusi tikrai atkakli – A. Nedzinskas surinko 50,25 proc. balsų, o V. Žiemelis – 49,75 proc. balsų.

99 numeriu socialdemokratų sąraše įrašyta Vaida Baranovė. Muzikos gerbėjams ji geriau žinoma Alice Way pseudonimu, o serialų fanams kaip aktorė iš „Moterys meluoja geriau“.

„Kai aš gimiau 1990 metais, Lietuva turėjo vieną tikslą – tapti Vakarų pasaulio dalimi. 2004 metais, kai įstojome į NATO ir Europos Sąjungą, mes pasiekėme tą tikslą. Mes įstojom ir sustojom. Mums tapo ne tik natūralu, bet ir patogu būti Europos Sąjungos uodegoje bei būti „Europos Sąjungos Bangladešu“. Mes nebeturime svajonės“, – Vilniaus socialdemokratų vienmandatininkų pristatyme kalbėjo V. Baranovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sėkmės šypsnio rinkimuose tikėsis ir vyriausiąja Lietuvos ragana vadinama Vilija Lobačiovienė, kuriai partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše teko 66 vieta.

Janutienė bando dar kartą

Žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Rūta Janutienė šiuose rinkimuose dalyvaus su partija „Lietuva-visų“. Mandato R. Janutienė sieks ne tik partijos sąraše, bet ir Žirmūnų apygardoje.

Praėjusių metų rudenį R. Janutienė bandė patekti į Seimą Žiemgalos vienmandatėje apygardoje, tačiau tuomet antrajame ture nusileido socialdemokratui Liudui Jonaičiui. Tąkart R. Janutienę rėmė Centro partija ir valstiečiai.

Su centristais R. Janutienė turėjo dalyvauti ir šiuose rinkimuose, tačiau pasitraukė iš šios politinės jėgos ir perėjo į Tomo Pačėso vadovaujamą partiją „Lietuva-visų“.

REKLAMA

Į politiką žengti nusprendė ir žurnalistas, rašytojas ir etiketo ekspertas Giedrius Drukteinis. 20 numeriu sąraše įrašytas G. Drukteinis laimėti bandys ir Karšuvos apygardoje.

Kartu su konservatoriais į Seimą pakliūti mėgina ir žurnalistė, laidos „Laiko ženklai“ kūrėja Liudvika Pociūnienė. Ji TS-LKD sąraše įrašyta 29 numeriu.

Rinkimuose – sportininkų desantas

Šiemet partijų rinkiminiuose sąrašuose ir ne vienas sporto pasaulio atstovas. Daugiausiai sportininkų, tiesa, tik iš vienos sporto šakos, krepšinio, surinko partija „Lietuva-visų“.

Anksčiau Emigrantų partija besivadinusiai politinei jėgai nuo šių metų vadovauja Tomas Pačėsas. Buvęs krepšininkas ir krepšinio treneris „Lietuva-visų“ sąraše įrašytas paskutiniu numeriu, jis taip pat dalyvaus rinkimuose Pasaulio lietuvių apygardoje.

REKLAMA

T. Pačėsas yra krepšinio komandos Alytaus „Dzūkija“ įkūrėjas, klubui vadovauja jo žmona, o žaidžia T. Pačėso sūnus. Alytaus „Dzūkijos“ esamų ar buvusių atstovų galima sutikti ir „Lietuva-visų“ sąraše.

Antruoju sąrašo numeriu įrašytas olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius, kuris praėjusį sezoną buvo Alytaus klubo vyriausiasis treneris. Nors šiemet „Dzūkijos“ vairą perėmė kitas specialistas, V. Chomičius į klubą gali grįžti, jei nepasisektų Seimo rinkimuose.

„Ten yra toksiška aplinka. Sklinda gandai, kad Chomičiaus vyr. trenerio pozicija koreliuoja su Seimo rinkimais. Kaip taip gali būti? To miesto komanda yra kažkoks nesusipratimas“, – laidoje „Penktasis kėlinys“ pasakojo TV3 sporto žinių vedėjas Vilius Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sąraše sutinkame ir Alytaus „Dzūkijoje“ žaidžiantį Artūrą Jomantą, ir anksčiau klubo spalvas gynusį Steponą Babrauską. Pastarojo reklaminis rinkimų klipas socialiniuose tinkluose sulaukė įvairių vertinimų.

„Jei nenorit, nebalsuokit už mane. Bet nerinkite visų tų senienų, kurie Seime sėdi po 10, 20 metų“, – į rinkėjus kreipėsi S. Babrauskas.

Laimę su „Lietuva-visų“ bandys ir krepšinio treneris bei analitikas Rūtenis Paulauskas.

Į Seimą patekti bandys ir kitos LKL komandos atstovas – Klaipėdos „Neptūno“ kapitonas Simas Galdikas. Įspūdingais fiziniais duomenimis pasižymintis aukštaūgis kandidatuoja kartu su Darbo partija, taip pat varžysis ir Baltijos vienmandatėje apygardoje.

REKLAMA

Visgi rinkimuose sutiksime ne tik krepšinio atstovų. Kartu su socialdemokratais į Seimą patekti mėgina dviratininkė, daugkartinė Pasaulio ir Europos čempionatų prizininkė Simona Krupeckaitė. 25 vietą sąraše gavusi sportininkė dalyvaus ir rinkimuose Nevėžio apygardoje.

83 TS-LKD sąrašo vietoje sutinkame penkiakovininką, olimpinį prizininką Edviną Krungolcą.

Liberalų sąjūdžio 114 sąrašo numeris ir kandidatas Jotvingių apygardoje – buvęs futbolininkas, teisėjas, LFF prezidento rinkimuose dalyvavęs Paulius Malžinskas.

Profesoriai, psichologai ir politologai

Į rinkimus žengia ir žinomi šalyje psichologai ir psichiatrai. TS-LKD sąraše 54 numeriu įrašytas vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys.

REKLAMA

78-asis konservatorių sąraše – psichologas Gediminas Navaitis. Jis nėra naujokas politikoje – 2008–2012 m. buvo Seimo narys ir atstovavo Liberalų sąjūdžiui. 2012 m. paliko partiją, vėliau pašalintas ir iš liberalų frakcijos Seime. Vėliau G. Navaitis perėjo pas tautininkus ir nuo 2017 m. buvo Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjungos vicepirmininku.

Socialdemokratų sąraše galime sutikti psichologą Andrių Kaluginą. Jis LSDP sąraše užima 40 vietą.

Su socialdemokratais rinkimuose dalyvauja ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovas Saulius Čaplinskas. 19 vietą sąraše gavęs S. Čaplinskas varžysis ir Lazdynų vienmandatėje apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau tęsti darbus, tik kitoje plotmėje. Niekada nebijojau atsakomybės, prognozuoti ir žiūrėti į priekį. Pastebėjau, kad su kovidu daug atsiskleidė, atsirado gudrių po laiko. Bet [reikia] prognozuoti, žiūrėti į priekį. <...> Reikia mokėti išgirsti, ką sako kitas žmogus“, – savo tikslus, jei būtų išrinktas į Seimą, įvardijo S. Čaplinskas.

Penktojoje LSDP sąrašo vietoje – profesorė, švietimo ekspertė Vilija Targamadzė.

Lietuvos žaliųjų partijos sąraše septintuoju numeriu įrašytas kalbininkas, docentas, buvęs Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto dekanas Antanas Smetona. Jis savo laimę bandys ir Deltuvos pietinėje apygardoje.

Partijos „Lietuva-visų“ sąrašo 12 vietoje – muzikologas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas Viktoras Gerulaitis. Jis dalyvaus ir rinkimuose Antakalnio apygardoje.

„Lietuva-visų“ sąrašą rinkimuose veda profesorius, politologas Algis Krupavičius. Profesorius varžysis ir Marijampolės vienmandatėje apygardoje.

Politologų galima rasti ir kituose sąrašuose. Septintasis Liberalų sąjūdžio sąraše – politologas Raimundas Lopata. Jis Seimo nario mandatą stengsis iškovoti ir Pašilaičių apygardoje.

Vilniaus universiteto docentas, politologas Liutauras Gudžinskas socialdemokratų sąraše užima 55 vietą. L. Gudžinskas laimę mėgins ir rinkimuose Antakalnio vienmandatėje apygardoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų