REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško dar praėjusio penktadienio rytą į mokyklą išėjusio, bet namo iki šiol nesugrįžusio nepilnamečio.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško dar praėjusio penktadienio rytą į mokyklą išėjusio, bet namo iki šiol nesugrįžusio nepilnamečio.

REKLAMA

Pranešimas apie dingusį 17-metį gautas rugsėjo 13 d. Paauglio tėvai policininkus informavo, kad rugsėjo 11 d. apie 7 val. nepilnametis (gim. 2003 m.) išėjo iš namų, esančių Marijampolėje,  Matulaičių g., į  mokyklą ir iki šiol negrįžo.

Jo buvimo vieta nėra žinoma. Šio miesto policijos atstovai patvirtino, kad paauglys iki šiol nesurastas. Tikėtina, kad paauglys tyčia negrįžta namo. Jis pradingo susipykęs su tėvais. Ir tai jau yra ne pirmas kartas.

Problemos žinomos

Marijampolės apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius Marijampolės mieste specialistai šiuo metu lankosi nepilnamečio šeimoje, bendrauja su tėvais, renka informaciją, kuri gali padėti greičiau nustatyti vaiko buvimo vietą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šeimai jau yra teikiamos paslaugos, vyksta atvejo vadybos procesas, taip pat specialistai aiškinasi, kokios papildomos pagalbos šeimai reikia, kadangi nepilnamečio išėjimai iš namų nepranešus yra besikartojantys“, – situaciją trumpai apibendrino Vaiko teisių apsaugos Marijampolės skyriaus atstovė Ramunė Liubinaitė.

REKLAMA

Atvejis Šakiuose

Naujienų portalas tv3.lt rugsėjo 10 d. rašė apie panašų atvejį Šakiuose. Policijos pareigūnai tąkart informavo, kad Šakiuose pradingo į mokyklą išėjusios 2006-siais ir 2008-siais gimusios nepilnametės.

Sunerimę mergaičių tėvai į policijos pareigūnus kreipėsi iškart po to, kai pasibaigus pamokoms nesulaukė dukrų sugrįžtančių namo. Mergaitės nebuvo linkusios sprukti iš namų, tad iškart pradėti aktyvūs paieškų veiksmai.

Paskutinį kartą mergaites tėvai buvo matę rugsėjo 8 d., kai apie 7 val. 50 min. jos išėjo į mokyklą. Galima jų buvimo vieta buvo nežinoma. Nė viena iš mergaičių neturėjo su savimi mobilaus ryšio telefono.

Vis dėlto, prabėgus 24 val. nuo dingimo mergaitės pačios sugrįžo namo. Pirminiais duomenimis, jos paspruko tyčia. Esą taip pasielgę apsipykusios su tėvais ir taip norėjusios juos pagąsdinti. Dėl jauno mergaičių amžiaus nepranešama, kur jos praleido naktį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų