REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį paragino Baltarusijos valdžią nenaudoti jėgos prieš savo piliečius.

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį paragino Baltarusijos valdžią nenaudoti jėgos prieš savo piliečius.

REKLAMA

Išplatintame pareiškime ministras pirmininkas pabrėžė, kad „taikių protestuotojų veiksmų laisvės varžymai ar sulaikymai neatitinka tarptautinės bendrijos ir europinių vertybių“.

„Primygtinai raginame Baltarusijos valdžią susilaikyti nuo bet kokių ribojimų ir jėgos prieš savo piliečius naudojimo“, – teigė S. Skvernelis.

Pasak jo, Lietuvos Vyriausybė „yra suinteresuota modernios ir demokratinės Baltarusijos valstybės, kurioje gerbiamos pamatinės žmogaus teisės ir laisvės, vystymusi“.

„Pastarųjų dienų įvykių šioje šalyje, deja, negalima pavadinti nei demokratiniais rinkimais, nei susirinkimų bei saviraiškos laisvės užtikrinimu“, – teigiama pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelio teigimu, „Lietuva visad palaikė ir palaikys Baltarusijos suverenumą, demokratinės ir pilietinės visuomenės teisę nevaržomai dalyvauti šalies politiniame gyvenime, taikiomis priemonėmis spręsti šalies raidos bei ateities kryptis“.

REKLAMA

Baltarusijos valdžia pirmadienį paskelbė, kad prezidentas Aleksandras Lukašenka rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai.

Opozicijos kandidatė Svetlana Tichanovskaja atsisakė pripažinti šiuos rezultatus, paskelbė laikanti save rinkimų nugalėtoja ir paragino A. Lukašenką perduoti valdžią.

Baltarusijos pareigūnai teigia sulaikę 3 tūkst. žmonių dėl dalyvavimo nesankcionuotose protesto akcijose. Valdžios teigimu, per susirėmimus sostinėje Minske sužeista 50 civilių ir 39 milicijos pareigūnai. Opozicija pirmadienio vakarą vėl kviečia į protesto akcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų