REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjęs savaitgalis išsiskyrė nelaimėmis namuose, kai pro langus ar balkonus iškrito net trys mažamečiai. Vienas vaikas žuvo, du atsidūrė ligoninėje.

Praėjęs savaitgalis išsiskyrė nelaimėmis namuose, kai pro langus ar balkonus iškrito net trys mažamečiai. Vienas vaikas žuvo, du atsidūrė ligoninėje.

REKLAMA

Tikru stebuklu būtų galima pavadinti įvykį Klaipėdoje, kur atsitiktinė moteris sugavo iš 4 namo aukšto pro langą krentantį 1,5 metukų berniuką.

Tėvas – visiškai girtas

Mažamečio tėvas nelaimės akimirką buvo namuose. Tiesa, atvykę pareigūnai jam nustatė sunkų girtumo laipsnį (3,05 prom. alkoholio), tad labai tikėtina, kad ilgą laiką vyras net nesuvokė, jog per plauką išvengta tragedijos.

Policijos suvestinėje rašoma: „Rugpjūčio 8 d. apie 20.35 val. gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, iš 4 aukšto iškrito mažametis – 2019 m. (1,5 m.) gimęs berniukas. Vaikas ant žemės nenukrito – jį sugavo įvykį mačiusi moteris.“

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė tv3.lt teigė, kad minima moteris iš pradžių pamatė pavojingai ant palangės esantį berniuką.

REKLAMA
REKLAMA

Nujausdama, kad gali nutikti nelaimė, ji palaukė ir nesuklydo. Niekas vaiko iš buto vidaus neatitraukė nuo palangės ir šis nukrito. Laimei, moteriai pavyko sugauti krentantį vaiką.

REKLAMA

Mažametis buvo paguldytas į ligoninę. Dėl įvykio apklaustas 1992 m. gimęs vyras, kuriam nustatytas 3,05 prom. neblaivumas. Informuota vaikų teisių tarnyba. Pradėtas tyrimas dėl vaiko palikimo be priežiūros.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vyriausioji specialistė Sigita Zumerytė Arlauskienė patvirtino, kad ši šeima iki šiol specialistams nebuvo žinoma:

„Šeima nebuvo žinoma. Mama dirba laive ir yra išplaukusi. Tas vaikelis buvo apžiūrėtas medikų. Jis dar ligoninėje, pirminiais duomenimis, rimtų sužalojimų išvengta. Vaiko teisių specialistai dar bendraus su tėvu, kol kas to padaryti nebuvo galima.“

REKLAMA
REKLAMA

Kiti atvejai

Dar vienas atvejis užregistruotas tą pačią rugpjūčio 8-ąją, apie 10 val. 5 min., Radviliškyje, kai iš balkono iškrito mergytė (g. 2018 m.), kuri dėl viso kūno sukrėtimo paguldyta į ligoninę.

Aplinkybės aiškinamos. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Baudžiamasis kodeksas numato, kad už tai kaltu pripažintas asmuo yra baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Jei šeštadienį abiem atvejais vaikai išgyveno, tai sekmadienio vakaras Kaune paženklintas skaudžia tragedija. Žuvo pro langą iš 13 namo aukšto iškritęs berniukas. Policijos departamentas pranešė, kad apie 18 val. 10 min. Kaune, Varduvos gatvėje, pro buto langą iškrito ir mirtinai susižalojo 2014 metais gimęs nepilnametis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Vis dėlto, ši nelaimė galėjo būti dar baisesnė. Kaip skelbia Kauno Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai, apie berniuko žūtį pranešė jo tėvas, kuris teigė ir pats ketinantis iššokti pro trylikto aukšto langą. 

Gelbėtojai ant žemės paruošė oro pagalvę bei autokeltuvą, tačiau policijos pareigūnai įkalbėjo vyrą atsitraukti nuo lango.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų