REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių policijoje tarnaujantys Arūnas Pekarskas ir Gintautas Šiaulys ne tarnybos metu Šiauliuose tramdė girtus vairuotojus. Vienam jų lūžo ranka.

Šiaulių policijoje tarnaujantys Arūnas Pekarskas ir Gintautas Šiaulys ne tarnybos metu Šiauliuose tramdė girtus vairuotojus. Vienam jų lūžo ranka.

REKLAMA

Liepos 26-osios vakarą Šiauliuose, Radviliškio gatvėje, žingsniuodamas netoli namų, 25 metus policijoje dirbantis Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnas Arūnas Pekarskas pamatė į medį atsitrenkusį automobilį BMW, rašoma policijos pranešime spaudai.

Nieko nelaukęs Arūnas priėjo prie vairuotojo, prisistatė esantis policijos pareigūnas ir parodė tarnybinį pažymėjimą. Jam iškart kilo įtarimas, kad BMW vairuotojas neblaivus, todėl Arūnas pasiūlė palaukti policijos ekipažo ir kartu išsiaiškinti aplinkybes.

Visgi vairuotojas šia idėja neliko sužavėtas ir atkirto: „mente, nieko neįrodysi“. Agresyviai nusiteikęs vyriškis norėjo kuo greičiau pasprukti, pradėjo aktyviai priešintis, tačiau pareigūnas jo taip paprastai nepaleido.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrams galiausiai susigrūmus lūžo Arūno ranka, o tada, nutaikęs progą, BMW vairuotojas išsilaisvino ir pradėjo sprukti. Gal jis tikėjosi, kad sužalotas pareigūnas nebesivys ir pavyks iš balos išlipti sausam.

REKLAMA

Visgi Arūnas išliko atkaklus – nusekė bėglį iki laiptinės, į kurią jis įbėgo, ir iškvietė policiją. Netrukus atvyko ekipažas ir, padedami tame pačiame name gyvenančios kaimynės, pareigūnai išsiaiškino laiptinės durų kodą bei BMW savininko buto numerį. Duris atidarė tas pats su Arūnu susigrūmęs 46 metų vyriškis. Alkoholio matuokliu jam nustatytas 1,84 prom. girtumas.

Tik po to, kai su kolegomis rado ir sulaikė neblaivų vairuotoją, Arūnas pasirūpino lūžusia ranka – medikai jį išvežė į ligoninę.

Na, o 28 metus Šiaulių policijoje tarnaujantis Gintautas Šiaulys yra atsidūręs įvairiose situacijose. Tačiau situacijoje, kai savo akimis stebi eismo įvykį nuo pradžios iki galo – pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Atostogaujantis ir nuo tarnybinių rūpesčių atsipalaidavęs Šiaulių apskrities policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininko pavaduotojas liepos 21-osios vakare Šiauliuose, Architektų gatve, su žmona važiavo namų link, kai priešpriešinės krypties eismo juostoje pamatė atlekiantį keturratį motociklą, kurio vairuotojas nebesuvaldė ir kliudė šalikelėje stovėjusį automobilį.

Keturratis pakilo į orą, vertėsi, o jo vairuotojas nukrito ant važiuojamosios dalies. Gintautas akimirksniu sustojo ir puolė prie ant kelio gulinčio žmogaus, norėdamas jam padėti.

Tačiau, užuot padėjus, teko jį tramdyti, nes pakilęs nuo žemės jis statė motociklą ant ratų ir norėjo iš eismo įvykio vietos sprukti. Nuo vairuotojo trenkė alkoholiu, jis buvo agresyvus ir Gintauto klausyti nepanoro, tad šiam teko panaudoti kovinių imtynių veiksmus ir vairuotoją paguldyti ant žemės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu įvykį stebėję žmonės iškvietė policijos pareigūnus, kuriems Gintautas sulaikytąjį ir perdavė. Apžiūrint įvykio vietą, paaiškėjo, kad keturratis kliudė ir apgadino ne vieną, o du automobilius.

41-nerių metų keturračio vairuotojas kategoriškai atsisakė pasitikrinti girtumą. Vizualiai buvo matyti, kad vyras yra neblaivus – jį išdavė nerišli kalba ir sklindantis alkoholio kvapas. Medikai vairuotojui konstatavo nugaros, rankos ir kojų sumušimus bei nubrozdinimus.

Abu minėti neblaivūs vairuotojai buvo uždaryti į areštinę, jiems abiems pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl transporto priemonės vairavimo išgėrus. Baudžiamasis kodeksas neblaivumo patikrinimo vengimą, kai yra akivaizdūs neblaivumo požymiai, traktuoja kaip girto vairavimą, todėl patikros vengimas Gintauto sulaikytam vairuotojui išsisukti nuo baudžiamosios atsakomybės nepadėjo.

Šiaulių apskrities policijos viršininkas Ramūnas Sarapas giria savo pavaldinius, kurie ir laisvu nuo darbo metu nevengia sureaguoti į situacijas. Jei ne Arūnas ir Gintautas, girti vairuotojai iš įvykių vietų galėjo pasprukti, apgadinti daugiau transporto priemonių, sužaloti ar net pražudyti žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų