REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį į šeštadienį policijai įkliuvo rekordiškai daug girtų vairuotojų. Iškeltos kelios baudžiamosios bylos už girtumą: kai kurie sėdo gerokai apgirtę ir įpūtė daugiau nei pusantros promilės.

Naktį į šeštadienį policijai įkliuvo rekordiškai daug girtų vairuotojų. Iškeltos kelios baudžiamosios bylos už girtumą: kai kurie sėdo gerokai apgirtę ir įpūtė daugiau nei pusantros promilės.

REKLAMA

Vilniaus apskrityje rengti reidą ketinę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nusprendė vairuotojus tikrinti pačioje sostinėje ir neapsiriko: gatvėse daugybė girtų vairuotojų, pareigūnai vos spėjo pildyti protokolus.

Iš pradžių reidai vyko pareigūnams pasidalinus į dvi grupes: vairuotojai buvo tikrinami Žaliųjų Ežerų ir Dūmų gatvėse.

Žaliųjų Ežerų gatvėje stabdomas motociklininkas bandė sprukti. Vyriškis nuskriejo į Sakališkių gatvę, iš jos suko į žvyrkelį ir netrukus apvirto. Motociklininkas nesusižeidė. Pirmu pūtimu jis įpūtė 1,86 prom., o antru – net 2,10. Akyse girtėjantis motociklininkas išvežtas į areštinę, jo motociklas – į policijos aikštelę.

Motociklininkui gresia baudžiamoji byla, jam greičiausiai bus skirta didžiulė bauda, konfiskuotas motociklas ir ilgam atimtas pažymėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

Žaliųjų Ežerų gatvėje įkliuvo dar vienas lengvai apgirtęs vairuotojas.

O Naujojoje Vilnioje vienas po kito įkliuvo net šeši girti vairuotojai. Keturiems jų buvo nustatytas lengvas girtumas.

REKLAMA

Dūmų gatvėje sustabdytam „Volvo“ vairuotojui pasisekė – įpūtė 1,41 prom. ir baudžiamosios bylos vairuotojas išvengė. Policijai surašius protokolą vyru pasirūpino ir automobilį nuvairavo žmona.

O štai „Nissan“ vairavęs Zenonas įpūtė 1,55 prom. Vyras dar tik girtėjo, antru pūtimu pripūtė 1,60 prom.

Girtas vyras sakė, kad suveikė jo pirties signalizacija, todėl skubėjo jos patikrinti. Paprašytas atiduoti automobilio raktelį vyras aiškino, turįs širdies stimuliatorių, esą variklis įsijungia nuo jo.

Tuo tarpu žmona maldavo: paimkite kokią nors kitą mašiną, o šitą palikite. Automobilis greičiausiai bus konfiskuotas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie vidurnaktį sulaikytas lengvai apgirtęs vyras Juodajame Kelyje.

Dar penkis girtus vairuotojus kelių policijos tarnybos pareigūnai po vidurnakčio sulaikė Olandų gatvėje. Su vaikais važiavusi „Volvo“ vairuotoja įpūtė 0,82 prom.

Automobilio „Škoda“ vairuotojai galima sakyti labai pasisekė: per plauką išvengė baudžiamosios bylos. Iš pradžių įpūtusi 1,61 prom. antru pūtimu įpūtė 1,52 prom. Įvertinus galimą paklaidą laikoma, kad girtumas 1,49 prom. - tai yra lengvas. Mergina neteks vairuotojo pažymėjimo, tačiau trumpesniam laikui, išvengs teistumo, teks mokėti mažesnę baudą, taip pat nebus konfiskuotas automobilis.

O štai „Škoda“ vairavęs vyras mašinos neteks: pirma įpūtė 1,99 prom., antru pūtimu – 1,89 prom. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, vairuotojas sulaikytas, jo keleivėms teko ieškoti kitos mašinos, o „Škoda“ išvežta į aikštelę.

Vien iki trečios nakties Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sulaikė 14 girtų vairuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų