REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaudynės Mažeikių rajone pareikalavo policijos pareigūno gyvybės. Šią informaciją patvirtino Policijos departamento atstovai.

Šaudynės Mažeikių rajone pareikalavo policijos pareigūno gyvybės. Šią informaciją patvirtino Policijos departamento atstovai.

REKLAMA

„Patiksliname, kad įvykio vietoje buvo nušautas Telšių apskr. VPK Mažeikių r. policijos komisariato pareigūnas (40 metų). Kita pareigūnė sužalota į koją, jos gyvybei pavojus negresia. Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla visos policijos bendruomenės vardu reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusio pareigūno artimiesiems“, – teigiama policijos departamento pranešime.

Ieškomas galimai ginkluotas įtariamasis: Stasys Brasas, gimęs 1968 m., anksčiau neteistas, iki šiol policijai nežinomas.

Mažeikių rajono socialinio tinklo „Facebook" grupėse žmonės dalijasi žinutėmis, kad rajone yra uždarytų išvažiavimų, mašinas tikrina pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovai patvirtino, kad yra įvestas planas „Sulaikymas“. Šio plano esmė yra tam tikrose vietose išdėstyti policijos ekipažus. Taip pat yra užtveriami visi numatomi pabėgimo keliai. Šis planas gali būti vykdomas konkretaus regiono arba visos šalies mastu. Planas „Sulaikymas" efektyvus trumpą laiką, kol turima informacijos, kad ieškomas asmuo yra konkrečioje teritorijoje.

REKLAMA

Pranešta apie smurtą ir gaisrą

Prieš tai buvo pranešta, kad tarnybos metu sunkiai sužaloti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Tikrindami gautą informaciją apie Mažeikių r., Viekšnių sen., Birbiliškės kaime smurtaujantį vyrą į jo namus atvykusius patrulius įtariamasis pasitiko šūviais.

Įtariamasis (gimęs 1968 m.) galimai pasišalino į šalia esantį mišką, jis gali būti ginkluotas, todėl raginame gyventojus pamačius šį asmenį, nesiartinti prie jo ir kuo skubiau informuoti policiją.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šio išpuolio buvo įvestas specialus planas, į įvykio vietą išsiųstos gausios Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių apskr. pareigūnų pajėgos, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS pareigūnai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė sakė, kad degantis medinis namas šiuo metu yra gesinamas trijų autocisternų. Ji patvirtino, jog įvykio vietoje ugniagesiai susidūrė su grasinusiu žmogumi.

Telšių apskrities policijos atstovė Greta Frajerytė sakė, kad pareigūnai tebedirba įvykio vietoje ir detalesnės informacijos apie įvykį kol kas neturi. Pranešimas Bendrajame pagalbos centre gautas 10.28 val., įvykio vietoje dirba policija, ugniagesiai, greitoji medicinos pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užuojautą reiškia prezidentas, premjeras, pareigūnai

Prezidentas Gitanas Nausėda reiškia užuojautą Mažeikių rajone žuvusio policijos pareigūno Sauliaus Žymanto artimiesiems ir linki stiprybės sužeistai policijos pareigūnei.

„Policijos pareigūno žūtis visada yra ypač skaudus įvykis. Netekome drąsaus ir pareigingo žmogaus, skubėjusio kitiems į pagalbą. Reiškiu nuoširdžią užuojautą policijos pareigūno Sauliaus Žymanto šeimos nariams ir draugams“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas taip pat išreiškė palaikymą per incidentą Mažeikių rajono Viekšnių seniūnijos Birbiliškės kaime sužeistai policijos pareigūnei.

„Linkiu kuo greičiau pasveikti, išlikti stipriai ir toliau vykdyti policijos misiją – ginti, saugoti ir padėti“, – sakė šalies vadovas.

REKLAMA

Premjeras Saulius Skvernelis, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė penktadienį pareiškė užuojautą dėl Mažeikių rajone tarnybos metu nušauto policijos pareigūno.

„Tai labai skaudi žinia tiek Lietuvos policijos bendruomenei, tiek ir visuomenei. Ši tragedija dar kartą parodo, koks rizikingas ir pavojingas pareigūnų darbas“, – pranešime cituojamas premjeras.

„Neabejoju, kad kaltininkas sulauks deramo atpildo, o policijos vadovybę raginu kruopščiai išanalizuoti situaciją bei imtis visų būtinų priemonių tam, kad pareigūnai būtų maksimaliai apsaugoti“, – sako jis.

Užuojautą pareigūno artimiesiems ir kolegoms pareiškė ir R. Tamašunienė.

„Reiškiu gilią ir nuoširdžią užuojautą tarnybos metu žuvusio Telšių apskrities VPK Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūno Sauliaus Žymanto šeimai, artimiesiems, kolegoms ir visai policijos pareigūnų bendruomenei“, – cituojama ministrė penktadienį išplatintame pranešime.

REKLAMA

„Pareigūnas neteko gyvybės atlikdamas savo tarnybinę pareigą, policijai gavus pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje. Be galo liūdna ir sunku suvokti, kad tokią kainą teko sumokėti šiam sąžiningai pareigą – saugoti visuomenę – vykdžiusiam pareigūnui“, – pridūrė ji.

Ministrė teigia policijos bendruomenei linkinti vienybės, tvirtumo ir susitelkimo. 

„Tikiu, kad Lietuvos policija, nepaisydama šio tragiško įvykio, ir toliau nepriekaištingai atliks savo misiją – ginti, saugoti padėti“, – sakė ji.

Įvedus specialųjį planą, į įvykio vietą išvyko gausios Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių apskričių pareigūnų pajėgos, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Į įvykio vietą išvyko ir vidaus reikalų ministrė R.Tamašunienė bei policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų