REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
„Aerokinas“ (nuotr. Organizatorių)

Visą gegužę po skirtingus žemynus kino žiūrovus skraidinęs patyriminis projektas „Aerokinas“ eina į pabaigą. Paskutinis „Aerokino“ seansas įvyks gegužės 31 dieną. „Kino pavasaris“ ir partneris TV3 per mėnesį Vilniaus oro uoste surengė virš 60 kino kelionių, kuriuose su savo automobiliais sudalyvavo maždaug 13 500 žmonių, rašoma pranešime spaudai. 

5

Visą gegužę po skirtingus žemynus kino žiūrovus skraidinęs patyriminis projektas „Aerokinas“ eina į pabaigą. Paskutinis „Aerokino“ seansas įvyks gegužės 31 dieną. „Kino pavasaris“ ir partneris TV3 per mėnesį Vilniaus oro uoste surengė virš 60 kino kelionių, kuriuose su savo automobiliais sudalyvavo maždaug 13 500 žmonių, rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA

Tokį sėkmingą, didžiulį tarptautinės žiniasklaidos dėmesį pelniusį projektą pridera užbaigti su trenksmu. Tad paskutinę savaitę į saulėtąją Floridą kviečia Orijus Gasanovas, tradicija tapusį penktadienio vidurnakčio seansą apšildys didžėjų duetas „Vaikinai iš padorių šeimų“, o projektą uždarys viešnagė 9 dešimtmečio Vakarų Berlyne. 

Pasak „Kino pavasario“ generalinio direktoriaus ir „Aerokino“ iniciatoriaus Algirdo Ramaškos, projekto rezultatai labai geri, nes sena festivalio svajonė išpildyta ne tik maksimaliai kokybiškai, bet ir nuoširdžiai užmezgant kontaktą su žiūrovais.

REKLAMA
REKLAMA

„Sulaukėme daugybės žiūrovų komentarų, kad jiems labiausiai įstrigo net ne lėktuvai, milžiniškas lauko ekranas ar pamatytas filmas, o juos pasitinkančio personalo sukurta atmosfera, šypsenos, kurių neužgožė net apsauginės kaukės. Viską darėme labai nuoširdžiai, kad kiekvienas, atvykęs į seansą, jaustųsi laukiamas. Tad jei norite pozityvo, atvažiuokite, lauksime jūsų iki birželio 1 dienos su specialiai paskutinei savaitei skirta programa“, – kalbėjo A. Ramaška. 

REKLAMA

Naktiniame reise pasirodys „Vaikinai iš padorių šeimų“

Žurnalistas, patyręs keliautojas Orijus Gasanovas rekomenduoja trečiadienio vakarą praleisti su vienu jo mėgstamiausių filmų „Floridos projektas“. Tai Amerikos nepriklausomo kino kūrėjo Sean Baker filmas, kuriame po skaisčiai žydru Floridos dangumi išvysite „Oskarui“ už vaidmenį šiame filme nominuotą talentingąjį Willem Dafoe, lietuvių kilmės instagramo žvaigždę Brią Vinaitę ir 10-metę Brooklynn Prince, po šio filmo tapusią tikra garsenybe. Prisimindamas keliones po Floridą, Orijus padės pasiruošti šiam tolimam skrydžiui ir dar stipriau jį patirti.

REKLAMA
REKLAMA

Štai penktadienio naktinis reisas kartu su DJ duetu „Vaikinai iš padorių šeimų“ skraidins į tolimąją Kolumbiją. Vilniaus oro uosto perone susirinkusiems kino bei muzikos gerbėjams prieš filmą „Vasaros paukščiai“ specialų, šio egzotiško kriminalinio epo įkvėptą set'ą gros didžėjai Miss Amerika (Tomas Ramanauskas) ir Kym Wild  (Džiugas Bražiūnas). 

„Vasaros paukščiai“ – kultinio „Kino pavasario“ filmo „Gyvatės apkabinimas“ režisieriaus Ciro Guero ir jo bendražygės Cristinos Gallego sugrįžimas į ekranus su 35 mm juostoje užfiksuota magiškojo realizmo istorija apie La Gvachiros dykumoje gyvenančią ir rizikingam verslui vadovaujančią indėnų šeimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atveriame sienas į Lotynų Ameriką

Paskutinės „Aerokino“ savaitės vyraujanti kelionių kryptis – Lotynų Ameriką, tad bus galima išvysti juostas iš Brazilijos, Čilės, Argentinos, Kolumbijos. 

Ketvirtadienį ir sekmadienį laukia brazilų režisieriaus Karimo Ainouzo drama „Nematomas gyvenimas“, Kanuose apdovanota pagrindiniu konkursinės programos „Ypatingas žvilgsnis“ prizu. Atogrąžų melodrama pristatomas filmas nukelia į šeštojo dešimtmečio Rio de Žaneirą, kur jautriai ir įtraukiai pinami seserų Gildos ir Euridikės likimai.

Daugelio šių metų „Kino pavasario“ žiūrovų atradimu tapęs filmas „Bakurau“, Kanų festivalyje įvertintas žiuri prizu, yra ryški ir netikėta mokslinės fantastikos, detektyvo, trilerio, neovesterno, distopijos ir kitų žanrų samplaika. Brazilų režisieriai Kleber Mendonça Filho ir Juliano Dornelles apie paslaptingą Brazilijos kaimelį Bakurau pasakoja itin originaliai.

REKLAMA

Argentinietis Luis Ortega energingame savo filme „Angelas“ supažindina su žaviu, bet labai pavojingu, ilgiausiai Argentinoje kalinčiu nusikaltėliu Carlosu Robledo Puchu. Manoma, kad jis įvykdė daugiau nei 40 apiplėšimų ir 11 žmogžudysčių. Nenuostabu, kad imtasi šios istorijos ekranizacijos, žinoma, pasitelkus talentingus aktorius. 

Garsusis Čilės režisierius Pablo Larraín („Neruda“, „Klubas“) šį kartą kviečia į naujausią savo filmą „Ema. Piromanė“, alsuojantį regetono šokiais ir ugnimi. Vieną pagrindinių vaidmenų filme sukūrė Gael García Bernal, o hipnotizuojantį garso takelį – elektroninės muzikos dievaitis Nicolas Jaar. Venecijos kino festivalyje filmas pelnė Jaunųjų žiuri apdovanojimą už geriausią filmą.

REKLAMA

Komedija ir filmai šeimai

Penktadienį komedijų gerbėjams bus skirtas filmo „Pasaulis priklauso tau“ seansas su Vincent Cassel ir Isabelle Adjani. Graikų kilmės prancūzų režisierius Romain Gavras išgarsėjo muzikiniais klipais atlikėjams M.I.A. ir Jay-Z. Tad ir šioje veiksmo komedijoje pop kultūra susipina su gatvės, energingas takelis – su dinamišku scenarijumi. 

Šeimų seansai šeštadienį ir sekmadienį pasiūlys filmą „Dilili Paryžiuje“, kuris išradingai supažindins su Prancūzijos kultūra, menu, istorija, ir įdomiausiomis to laikmečio asmenybėmis: Pablo Picasso, Marie Sklodowska-Curie ar Gustavu Eifeliu. Nuostabiai animuota kelionė po Gražiosios epochos Paryžių įtrauks ne tik vaikus, bet ir jų tėvus. O pieštinės animacijos šedevras „Berniukas ir pasaulis“ prikels mažų ir didelių žiūrovų vaizduotes skrydžiams, paprasta, vaikams suprantama forma kalbės apie itin aktualius moralės bei pasaulio raidos klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siautulingas Uždarymo filmas

Mėnesį trukusį „Aerokiną“ uždarys prieš keletą metų „Kino pavasaryje“ rodytas filmas „Geismas ir garsas Vakarų Berlyne (1979-1989)“. Šis filmas daugeliui įsiminė ne tik dėl milžiniškų prie kino salių nutįsusių eilių, bet ir išskirtinio svečio – šio filmo pagrindinio veikėjo ir garso takelio autoriaus Marko Reederio, kuris tąkart Vilniuje, stovėdamas už didžėjaus pulto, užkūrė nepamirštamą vakarėlį. 

Šiame filme Markas Reederis tampa mūsų gidu per laukinį gyvenimą devintojo dešimtmečio Vakarų Berlyne ir jo muzikos sceną, kai miesto siena nebuvo dar griuvusi. Marko Reederio pasakojimą iliustruoja originali ir nostalgijos pojūtį kurianti to laikmečio vaizdinė medžiaga, kurioje Nickas Cave'as, Tilda Swinton, „Die Toten Hosen“, „New Order“, „Joy Division“.

REKLAMA

Tai istorija apie Vakarų Berlyno kultūrinę terpę, kur viskas atrodė įmanoma. Labiau nei visoje likusioje Europoje. Tai filmas – koliažas apie siautulingą, bet kūrybingą dešimtmetį. Apie pankų kultūrą ir Meilės paradą. Ir visa tai vyksta mieste, kur dienos trumpos, o naktinis gyvenimas išsitęsia iki begalybės. Filmo seansas rengiamas bendradarbiaujant su Goethe’s institutu Vilniuje.

Bilietai į „Aerokino“ seansus – čia. 

Automobilių skaičius į kiekvieną seansą yra ribotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų