REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybei švelninant karantino sąlygas, nuo balandžio 27-osios duris klientams pravėrė šalies kirpyklos. O štai nuo gegužės 18 dienos bus leidžiama atnaujinti veiklą visoms grožio paslaugoms: kūno priežiūros, soliariumo, tatuiravimo, papuošalų vėrimo ir kt. Naujienų portalo tv3.lt kalbinti grožio salonai teigia, kad šiuo karantino laikotarpiu atnaujinę darbus susiduria su problemomis – vieni jų skundžiasi išaugusiomis tiekėjų siūlomomis priemonių kainomis, o kai kurie netgi žada branginti grožio paslaugų kainas. 

Vyriausybei švelninant karantino sąlygas, nuo balandžio 27-osios duris klientams pravėrė šalies kirpyklos. O štai nuo gegužės 18 dienos bus leidžiama atnaujinti veiklą visoms grožio paslaugoms: kūno priežiūros, soliariumo, tatuiravimo, papuošalų vėrimo ir kt. Naujienų portalo tv3.lt kalbinti grožio salonai teigia, kad šiuo karantino laikotarpiu atnaujinę darbus susiduria su problemomis – vieni jų skundžiasi išaugusiomis tiekėjų siūlomomis priemonių kainomis, o kai kurie netgi žada branginti grožio paslaugų kainas. 

REKLAMA

Kai kurie grožio salonai teigia, kad jaučiamas ir priemonių trūkumas, kurių sunku gauti iš tiekėjų. Naujienų portalo tv3.lt kalbinta Vilniuje įsikūrusių „Lauros grožio namų“ vadovė Laura Andrulė sako, kad ypatingo priemonių trūkumo nejaučia. Tiesa, labiausiai trūksta vienkartinių priemonių – rankšluostėlių ir peniuarų. 

„Jaučiamas stygius. Tokiu atveju šių priemonių užsakome, kiek galima daugiau, kad nepritrūktų“, – sako L. Andriulė. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasak grožio salono vadovės, tiekėjai pabrangino kai kurias prekes. 

„Kai kurios prekės tikrai brango, bet stengiamės išlaikyti kainas, kurios ir buvo prieš karantiną. Turime klientų ratą, dėl kurio stengiamės, dėl jų ir bandome išlaikyti kainas už paslaugas“, – sako L. Andriulė. 

REKLAMA

Kaip teigia salono vadovė, Vyriausybei leidus atnaujinti kai kurias grožio paslaugas, išties pasijautė išaugęs klientų skaičius. 

„Daugiausiai ateina vyrai, kaip mes juokaujame su šalmais“, – teigia L. Andriulė

Kaip teikia Vilniuje veikiančio „Laura Hair“ grožio salono vadovė Laura Latyševa, labiausiai ją papiktino po savaitės panaikintas Vyriausybės sprendimas kirpėjoms apsisaugoti pirštinėmis ir veido skydais. 

„Buvo labai kvaila iš ministro (sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, – aut. past.), nes kai leido dirbti, reikėjo užsipirkti daug apsaugos priemonių, o po to tas reikalavimas panaikintas, tai absurdiška. Nes dabar nebereikia nei pirštinių, nebereikia nei skydų, liko tik apsauginės kaukės. Be abejo, mes panaudosime tas priemones, kurių nebereikia. Tačiau tokiam reikalavimui, kad salonas galėtų atnaujinti veiklą, buvo išleista ne vienas šimtas eurų ir tokio reikalavimo buvo laikomasi tik vieną savaitę, tai man tas atrodo absurdiška. Tai jau geriau reikėjo neleisti dirbti kirpėjoms dar vieną savaitę ir po to leisti dirbti tik su kaukėm. Čia gal kažkoks marketingas ar korupcija“, – teigia L. Latyševa

REKLAMA
REKLAMA

Grožio salono vadovė taip pat pastebi, kad tiekėjai stipriai pabrangino kai kurias paklausiausias priemones – jos augo trigubai. Taip pat trūksta ir kai kurių plaukų dažų spalvų, tačiau dėl to didelių problemų nekyla. 

„Kai išaugo priemonių kainos, svarstėme kelti ir paslaugos kainas, tačiau nuo to susilaikėme ir kainos išliko. Įsigyti visų priemonių tikrai nėra problemos, tik kad pakeltos kainos. Dėl dažų tik buvo problema, kad nebuvo galima įsigyti tam tikrų spalvų. Bet čia meistro kvalifikacijos reikalas, tada maišomi dažai ir išgaunama spalva. Tačiau net jei ir nepavyksta išgauti norimos spalvos, tai klientai tikrai supranta situaciją. Bet pas mus visų reikiamų priemonių likutis buvo, todėl stygiaus nejutome. Žinoma, ko reikalavo Vyriausybė dėl apsaugos priemonių, tam, kad galėtume pradėti dirbti, tai tų prekių ieškojome“, – sako L. Latyševa. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Figaro“ grožio salonų tinklo Rinkodaros vadybininkė Gedmantė Budreckaitė naujienų portalui kalbėjo, kad šiuo metu didžiausia problema yra pabrangusios priemonių kainos, todėl nuo kitos savaitės planuojama kelti kainas jų salonuose teikiamoms paslaugoms. 

„Mūsų salonai susiduria su ta problema, kad kainos iš tiekėjų yra labai padidėjusios. Pavyzdžiui, pirštinės, mano žiniomis, yra pabrangusios 400 procentų. Tai dabar visi salonai kelia kainas už paslaugas, mes irgi nesame išimtis. To nedarėme iš karto, kai atnaujinome veiklą, bet jau nuo kitos savaitės žadame kelti kainas. Planuojame kelti kainas visoms paslaugoms, tik priklauso procentas, vienur daugiau, kitur mažiau. Labiausiai brangs populiariausios prekės, iš kurių sugeneruojama daugiausiai pajamų, taip pat tos, kurių savikaina yra didžiausia“, – sako G. Budreckaitė.

REKLAMA

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė stebisi, kad kai kurie grožio salonai susiduria su kai kurių prekių trūkumu. 

„Man keista, kad kažkas skundžiasi, kad kažko trūksta. Nes pati esu kirpėja ir viską pavyko gauti, viską pristatė. Žinote, gal buvo toks momentas, kad visiems vienu metu labai reikėjo priemonių, tai gal ir buvo stygius. Bet manau, kad deficito nėra“, – pastebi J. Mačiulienė. 

Kaip teigia asociacijos prezidentė, Vyriausybei leidus atnaujinti veiklą, ji dėl naujų reikalavimų nesusidūrė su dideliais sunkumais. 

„Sėkmingai veido skydelius radau pas tiekėjus be jokių gamybinių antkainių, tai visiems siuntinėjau šią informaciją po visą Lietuvą, kad visi salonai turėtų atsidarius, kad nebūtų streso. Dezinfekantų, kur paskambinsi – visur siūlo, paskelbiau „Facebooke“, kad ieškome, visi prisiuntė kontaktų su įvairiausiom kainom. Nebuvo absoliučiai jokių problemų. Matyt, kas netingi ieškoti, kas dirba, tas ir randa. Gal kai kurie žmonės yra pripratę, kad jiems atneštų iki namo slenksčio, bet kartais reikia ir pačiam padirbėti ir paieškoti“, – pastebi J. Mačiulienė. 

REKLAMA

Asociacijos prezidentė sako, kad jai taip pat neteko susidurti ir su didesnes kainas siūlančiais tiekėjais. Tiesa, visgi kiti asociacijos nariai prasitarė, kad už kai kurias priemones tenka susimokėti gana brangiai.

„Dėl tiekėjų kainų man gal pasisekė, nes kai esu oficialus asmuo ir kreipiuosi į juos, tai, ko gero, nedrįso tų kainų „užraitoti“. Bet tikrai girdėjau iš kolegų, kad už kaukių ar pirštinių dėžutę jie mokėjo tikrai labai daug. Bet pati tikrai negaliu skųstis, nes ir kaukes gavau tikrai normaliomis kainomis. Tai savo kolegom, kurie buvo užsisakę, per kurjerius išsiuntinėjau, kad nebūtų didelių nuostolių, nes yra skirtumas, kur moki 22 eurus už dėžutę, o kur 50 eurų, kur gaunasi viena kaukė vienas euras. O dėl dezifekantų, tai, vėlgi, yra labai didelė pasiūla ir renkiesi, nes buvo ir patrauklių kainų. Galbūt tą pirmą savaitę, kai leido dirbti ir buvo didelis poreikis, tai kai kurie tiekėjai ir pasinaudojo situacija“, – teigia J. Mačiulienė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pastebi asociacijos prezidentė, savo teikiamų paslaugų ji nepabrangino, nes, pasak jos, tai būtų ne pilietiška. 

„Savo paslaugų aš nepabranginau nei vienu centu. Aš suprantu, kad didesnė dalis žmonių Lietuvoje yra ta, kuri per karantiną negavo pajamų ar gavo minimalias išmokas. Tai kelti kainas, mano nuomone, būti antipilietiška. Nežinau, kaip kiti kolegos. Jei kur ir kilo kaina, tai manau, kad tikrai ne daugiau kelių eurų, galbūt kažkas užsidėjo kaukės mokestį. Bet aš labai noriu pasidžiaugti lietuviais, nes jiems pasakius kainą, jie palieka ir arbatpinigių, jaučiasi solidarumas su meistru, nes kai kurie ir sako, kad va, jūs tiek laiko nedirbot, tai štai jums šiek tiek daugėliau pinigėlių. Tai labai smagu, kad žmonės tai daro“, – teigia J. Mačiulienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų