REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvis emigrantas vos grįžęs iš Jungtinės Karalystės surengė pobūvį. Trims jo dalyviams jau nustatytas koronavirusas. Vienas iš tokių žmonių jau gydomas ligoninėje.

Lietuvis emigrantas vos grįžęs iš Jungtinės Karalystės surengė pobūvį. Trims jo dalyviams jau nustatytas koronavirusas. Vienas iš tokių žmonių jau gydomas ligoninėje.

REKLAMA

Šeštadienį surengtoje spaudos konferencijoje apie tai pranešė Mažeikių rajono meras Vidmantas Macevičius.

„Šiandien turime tris jau atvejus ir visi trys atvejai yra susiję. Pasirodo, grįžo iš Anglijos pilietis, suorganizavo pobūvi ir trys pobūvio dalyviai šiandien yra infekuoti“, – sakė jis.

Pasak mero, vienas iš trijų atvejų, susijusių atvejų – tai žmogus, kuris gyvena individualiame name. Visa šeima pasitikrino, ir izoliavosi, pats žmogus yra ligoninėje.

Kiti du atvejai – infekuoti vyras ir žmona, jie laikosi saviizoliacijos, savivaldybė išsiuntė brigadą darbuotojų dezinfekuoti daugiabučio laiptinės. Daugiabučio adresas – Žemaitijos g. 11.

REKLAMA
REKLAMA

Meras kvietė būti atidiems, pakantiems ir laikytis karantino reikalavimų. Anot jo, žmonės užsikrėtė dėl abejingumo ir tvarkos nesilaikymo.

Ekstremalios situacijos komisijos pirmininkė Laima Nagienė pasakojo šiandien sulaukusi ne vieno skambučio ir žinutės, kuriose pranešama apie žmones, kurie nesilaiko karantino metu taikomų reikalavimų.

REKLAMA

Dėl to Mažeikių policijos ekipažai jau išvyko į kelias vietas drausminti pažeidėjų.

„Čia dabar tik trys atvejai. Bet jų bus ir daugiau“, – kalbėjo L. Nagienė.

Ji ragino neišsigąsti naujų atvejų ir ramino gyventojus. Ji pridūrė, kad savivaldybė visą informaciją valdo, tačiau daugiau detalių negalima pateikti dėl asmens duomenų apsaugos.

Pasak L. Nagienės visi trys atvejai buvo nustatyti dėl to, kad patys pobūvio dalyviai pasijuto blogai ir nuvažiavo pasitikrinti į Telšių mobilųjį punktą.

Ji pabrėžė, kad visi grįžusieji iš užsienio privalo 14 dienų izoliuotis.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Mažeikių rajone yra per 100 asmenų, kurie izoliavosi vien savivaldybės patalpose.

Šeštadienį iki 15 val. visoje Lietuvoje iš viso buvo registruota 382 koronaviruso susirgimo atvejai. Taip pat pranešta apie 6 auką Ukmergėje.

Daugiausia atvejų fiksuota Vilniuje (114), Kaune (34) ir Klaipėdoje (32), Ukmergėje (17) ir Biržuose (10).

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki balandžio 13 d. 24 val.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų